Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21308
De la 07 Ianuarie 2003
120845774

Gastronomie: Friptură fără miros de oaie

  • 21 July 2013, 23:00
Astăzi nu vă aşteptaţi să vi se ofere vreo reţetă, pentru că ieri, vinerii şi om fiind, Lucullus a postit, să-i mai ierte Dumnezeu din păcate-ei gurmande. Ar fi mâncat, de pildă, Lucullus o friptură de carne de oaie la ceaun. Ştiţi cum se face, să-şi piardă carnea mirosul de oaie? Carnea, fie luată din hală, fie de pe la vreo stână, nu contează, va fi tăiată bucăţi potrivite, precum la friptura din carne de porc.
Aşa tăiată, se va pune la fiert cu apă şi sare. Pentru a-i scoate mirosul specific de oaie ieşită la iarbă, se mai pune la fiert două cepe tăiate sferturi, o bucată de ţelină, un morcov tăiat în două, poate că avem şi o rădăcină de pătrunjel, boabe de piper, o foaie de dafin mai maşcată, câţi căţei de usturoi tăiaţi în cel mult trei bucăţi şi numaidecât câteva fire de cimbru. Îi tragem un clocot zdravăn, cât să se pătrundă bine, după care scoatem carnea din apă şi o punem la prăjit, de astă dată în ceaun, sar, dacă dorim, într-o tavă, la cuptor.
Pentru a-i porni prăjeala, o să adăugăm ceva ulei, alţii, mai cu cheag, va putea strica un sfert sau o jumătate de pachet de unt, după cum îi va fi vrerea. Untul se va completa cu seul slobozit, aşa că toată carnea se va frăgezi şi rumeni într-un mod al dracului de pofticios. O mămăligă cât roata carului, un mujdei straşnic de usturoi şi… poftă mare! N-a, degeaba am mai postit, că iar am păcătuit!
(Lucullus)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Chip de a scăpa de nevastă
Sfârlează cu Fofează
Cam tupeistă, doamna pesedistă!
Lumea lu' Rotundu: Drumul bunăvo9inţei
Botoşani: Zeci de motive pentru care ancheta poliţiei trebuie continuată
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă