Aşa tăiată, se va pune la fiert cu apă şi sare. Pentru a-i scoate mirosul specific de oaie ieşită la iarbă, se mai pune la fiert două cepe tăiate sferturi, o bucată de ţelină, un morcov tăiat în două, poate că avem şi o rădăcină de pătrunjel, boabe de piper, o foaie de dafin mai maşcată, câţi căţei de usturoi tăiaţi în cel mult trei bucăţi şi numaidecât câteva fire de cimbru. Îi tragem un clocot zdravăn, cât să se pătrundă bine, după care scoatem carnea din apă şi o punem la prăjit, de astă dată în ceaun, sar, dacă dorim, într-o tavă, la cuptor.
Pentru a-i porni prăjeala, o să adăugăm ceva ulei, alţii, mai cu cheag, va putea strica un sfert sau o jumătate de pachet de unt, după cum îi va fi vrerea. Untul se va completa cu seul slobozit, aşa că toată carnea se va frăgezi şi rumeni într-un mod al dracului de pofticios. O mămăligă cât roata carului, un mujdei straşnic de usturoi şi poftă mare! N-a, degeaba am mai postit, că iar am păcătuit!
(Lucullus)