E vremea pentru conservele de toamna atat de apreciate de toata familia. Pregateste de acum acesti gogosari gustosi si vei avea garnitura perfecta pentru preparatele din carne, cu ocazia sarbatorilor!
Ingrediente: ardei gogosar 4 kg, mustar 400g, ulei de floarea-soarelui 2 cani, zahar 2 caniotet, 2 canisare, 3 linguri piper boabe, dafin.
Preparare: Gogosarii se curata de cotor si seminte si se spala. Ii taiem fasii de 2 cm. Intr-o oala mai mare punem la fiert uleiul, mustarul, zaharul, sarea si cand clocoteste adaugam gogosarii feliati.
De cand incepe sa dea din nou in clocot lasam sa fiarba nu mai mult de 10 minute. Oprim focul, adaugam 1 plic praf conservant, asezam gogosarii in borcane, punem cate o foaie de dafin si cateva boabe de piper (circa 1/2 lingurita) turnam deasupra sosul rezultat capsam borcanele (sau punem capac) si le asezam intre paturi la dunst uscat.
Poftă bună!