Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
11795
De la 07 Ianuarie 2003
68436149

Gastronomie: Gulaş cu varză murată şi afumătură

  • 7 February 2013, 23:00
Ingrediente pentru 6-8 portii: 2 morcovi mari taiati rondele/cubulete, 2 cepe,mari taiate marunt, 1 ardei gras galben taiat cubulete, 1 ardei gras rosu taiat cubulete, 1 radacina pastranac taiata marunt, 2 radacini patrunjel taiate marunt, œ gulie taiata cubulete, 4 cartofi taiarti cubulete, 700g varza murata taiata fidelute, 1 fir mare carnat afumat, 500g ciolan afumat fara os, 200g costita afumata, 5-6 linguri ulei, 2 linguri boia, 2 linguri pasta de ardei, 2 linguri condimente pentru gulas, 500ml passata de rosii.
Mod de preparare: Mai intai alegem o oala mare, incapatoare pentru toate ingredientele, in care punem uleiul la incins. Calim ceapa pana e translucida, apoi punem ardeii si calim pana sunt moi.
Tragem de pe foc, punem condimentele, boiaua, pasta de ardei, morcovii, patrunjelul, pastarnacul. Amestecam bine si turnam apa cat sa acopere tot. Punem oala din nou pe foc si lasam sa fiarba la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana legumele sunt al dente (morvocul e moale, se poate musca, insa nu se taie cu lingura) si lichidul a scazut la jumatate.
Punem apoi carnea, passata, amestecam si lasam sa fiarba alte 20 de minute. Punem apoi si varza, amestecam bine si mai fierbem alte 20 de minute. Potrivim de sare si piper si asta e
Nu aveti nevoie de garnitura, dar daca insistati, merge bine cu o mamaliguta si cu o lingura de smantana.
Sa va fie de bine

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Horoscop
Liderii USL se încaieră pe tema regionalizarii
Liberalul Dinu Zamfirescu vrea desfiinţarea CSAT, DNA şi ANI
După ce i-a luat banii, Antonescu nu mai are nevoie de Becali
Ungaria va lua măsuri diplomatice în privinţa interzicerii de către România a arborării steagului secuiesc
Bancul zilei: Recomandarea doamnei
Biblioteca, gazdă pentru agricultori
Mobilizare generală pentru recuperarea datoriilor la apă
La IŞJ se pregătesc schimbări în echipa adjuncţilor
Dorohoianul Dupu ar putea deveni director la „Rapsozii Botoşanilor”
Şi în vară vor rămâne cadre didactice fără posturi
S-a denunţat la 112 că-i infractor
Informaţii noi despre drama familiei din Broscăuţi
9 ani de puşcărie pentru că şi-a ucis prietenul
Botoşani: Spaniolii au pierdut investiţia Cornişa
Încă un director portocaliu renunţă la mandat
Botoşani: Percheziţia Poliţiei Buzău nu s-a soldat cu arestări
Botoşani: Poliţiştii comunitari cer Primăriei salarii mai mari
Un director şi un consilier din Ministerul Muncii, cercetaţi de DNA pentru corupţie
„Gogoşica parfumată”, o demagogă de şcoală nouă
Ioan Rotundu
Botoşani: Preacinstitul Ţurcanu l-a demascat pe profitorul Ghiorghiţă
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă