Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11175
De la 07 Ianuarie 2003
120866788

Gastronomie: Jambon afumat fiert

  • 27 November 2012, 23:00
Ingrediente: Jambon afumat, apă.
Mod de preparare:>/b> Desi nu este o reteta in toata puterea cuvantului (spun asta pentru ca nu necesita o pregatire complexa si complicata), acest jambon fiert, este una dintre bunatatile pe care le avem pe masa in fiecare an, la micul dejun in ziua de Paste, alaturi de alte bunatati cum ar fi drobul de miel, ouale rosii, casul proaspat, ceapa si usturoiul verde, ridichi, rosii, castraveti.
Cum spunem si mai inainte, jambonul este foarte simplu de pregatit. Se ia bucata de jambon si se spala bine sub jet de apa..
Punem jambonul intr-o oala si turnam peste el apa rece cat sa-l acopere bine, eu nu am adaugat in apa nici un condiment, are un gust extraordinar care nu merita schimbat prin adaugarea altor mirodenii.
Punem oala cu jambonul pe foc si lasam sa fiarba timp de 2 – 3 ore, la foc mic, cu capac. Timpul de fierbere depinde de marimea bucatii de jambon si de cat de tanar sau batran este porcul. Daca apa de pe jambon scade foarte mult in timpul fierberii, puteti sa mai complectati.
Din pacate eu am avut jambon din comert, nu este rau deloc, insa un gust mult mai bun il are jambonul de casa, pana acum ceva ani buni, cand traiau bunicii mei, jambonul fiert de Paste il aveam de la tara, Este drept ca cel de tara este mult mai sarat (inainte de a-l fierbe, il puteti pune in apa, la desarat, pentru cateva ore), insa gustul este mult, mult mai bun.
Inainte de a lua jambonul de pe foc, pentru a testa daca este fiert, puteti sa taiati un coltisor din jambon si sa gustati.
Daca este fiert, il scoateti intr-o strecuratoare sa se scurga putin, dupa care il serviti. Este extraordinar atat cald cat si rece.
Poftă bună!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Pur ardelenească
Trei sferturi din români cred că în România lucrurile merg într-o direcţie greşită
39% din români nu ştiu cu cine vor vota pe 9 decembrie
Victor Ponta consideră lupta cu Băsescu este un capitol încheiat
Guvernul Ponta face voia mogulului Dan Voiculescu
s-a doptat o ordonanta de urgenta ce modifica profund Legea Audiovizualului în interesul Trustului Intact
\Mesaje anti USL in cutii de pizza sau anti-ARD/te ard la buzunare
Petru Bogatu: Şi dacă ruşii nu vor fi integraţi niciodată?
Comunicat de pres㠖 APIA Botoşani
Grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigări, destructurate
Ziua de 1 Decembrie ne aduce vin şi fasole cu cârnaţi
Parcuri industriale în planurile Consiliului Judeţean
Spitalul de la Darabani revine mai modern
Botoşani: CJ şi-a tras groapa de gunoi de la Stăuceni
Botoşani: Spitalul Judeţean amână angajările pentru 2013
Medic de familie bun de plată
Cazurile copiilor îmbolnăviţi de vaccinul BCG sunt luate la analiză
Botoşani: Peste 600 de pensionari executaţi silit
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă