Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7556 lei
1 USD = 4.2732 lei


Număr accesări
Astăzi:
592
De la 07 Ianuarie 2003
71442797

Gastronomie: Lapte de pasăre

  • 2 December 2012, 23:00

Ingrediente: 400 ml lapte, 4 oua, 200 g zahar, 1 pliculet zahar vanilat, o lingura faina, coaja de la o portocala /lamaie sau cateva bucatele de ciocolata (preferabil cu lapte sau alba).
Mod de preparare: Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga cateva linguri de zahar, batand in continuare pana cand compozitia se intareste si sta pe tel chiar si atunci cand este ridicat. Intr-un castron se bat galbenusurile cu zaharul ramas si cu faina pana in momentul in care se obtine o compozitie omogena, cremoasa, de culoare alba. Concomitent, se pune laptele la fiert, intr-o craticioara, adaugandu-se si zaharul vanilat.
Cand laptele incepe sa fiarba, se da focul mai mic si, folosind o lingura, se formeaza bulgari de albus care se introduc in laptele fierbinte. Din cand in cand se intorc bulgarii de pe o parte pe cealalta, pana cand se intaresc, dupa care se scot intr-o strecuratoare.
Dupa ce se foloseste tot albusul pentru format bulgari, care apoi se fierb in laptele fierbinte, se strecoara laptele, se adauga si crema formata din galbenusuri, se amesteca bine, apoi se pune compozitia rezultata pe foc mic, amestecandu-se incontinuu, pana cand capata consistenta, dupa care se lasa la racit.
Laptele de pasare se serveste rece, cu bulgarii de albus “plutind” prin el ca niste barcute! Se poate orna cu ciocolata rasa sau coaja de portocala rasa (ori lamaie).
Poftă bună!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Horoscop
Bancul zilei: Treabă ţigănească cu folos
Preturi in creştere pentru deşeurile de fier la BRM Terminal Botoşani
Drapelul naţional a fost arborat pe vârful Parângu Mare, la 2.519 metri înălţime
Scandări pentru unirea Basarabiei cu România de 1 Decembrie la Alba Iulia
Guvernul vrea să acorde studenţilor zi liberă pe 10 decembrie
pentru alegeri
Preşedintele Băsescu huiduit de Ziua Naţională de mitingiştii de profesie
Lumea lu' Rotundu: Basarabia - 200 de ani de lacrimi şi durere
Crin Antonescu vrea şefia Senatului, ca punte spre Cotroceni
Miky Şpagă, viitor de Botoşani, vrea la guvernare alături de USL
Crin Antonescu vrea suspendarea lui Băsescu
o nouă suspendare se face in funcţie de vot sş nu de UE
Amintiri din Alba-Iulia, de Ziua Marii Uniri
Cei 18 traficanţi de ţigări cer libertate
Şi-a pierdut piciorul la vârsta de 20 de ani
Botoşani: Morţii din Italia au ajuns acasă
Truşeşti: Voturi stoarse din bătrâneţea cuplurilor
Înghesuială la fasolea cu cârnaţi
1 Decembrie – Mesajele şefilor locali către botoşăneni
Prinşi băuţi la volan
Măsuri sporite pentru linişte în Centrul Vechi
Şi reprezentanţii opoziţiei au cuvântat de 1 Decembrie
Conştiinţa naţională trece prin strachina cu fasole
Ioan Rotundu
Pot apărea mari surprize
Ioan Rotundu
Elevi care fac cinste şcolii botoşănene
Numărul medicilor chirurgi a mai crescut cu doi
n şcolile judeţului au rămas foarte puţini profesori necalificaţi
S-a reluat vaccinarea contra TBC la nou născuţi
Botoşani: Nebunia salariaţilor de la secţia Psihiatrie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă