Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8026 lei
1 USD = 4.4462 lei


Număr accesări
Astăzi:
21652
De la 07 Ianuarie 2003
73889101

Gastronomie: Lebăr

  • 17 December 2012, 23:00
Ingrediente: 1 kg ficat de porc, 500 g fleica de porc, 1 ceapa, 2-3 foi foi de dafin, 1 lingurita piper macinat, 2 lingurite sare, 2 linguri otet, mate groase de porc.
Mod de preparare: Matele se spala bine si se lasa la rece, in apa cu sare si otet. Ficatul se tine in apa rece pe care o schimbam periodic. Se pun la fiert carnea si ficatul impreuna cu ceapa si o lingurita de sare.
Se aduna spuma si se adauga foile de dafin. Cand sunt fierte, se scot si se lasa sa se raceasca bine, dupa care se dau de doua ori prin masina de tocat. Se sareaza si se condimenteaza dupa gust.
Se umplu matele cu ajutorul palniei de carnati montata la masina de tocat. Se leaga la capete si se pun la fiert cu focul mic o jumatate de ora. Se scot si se pun la presat.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Poliţistul genial
Prognoza meteo pe două săptămâni
ninge de Crăciun şi de Revelion în majoritatea regiunilor
Lucrările Forumului Românilor de Pretutindeni se încheie
ce a declarat Titus Corlăţean ce aşteaptă românii de pretutindeni
România va cere Ucrainei să semneze Protocolul de colaborare în domeniul învățământului
Cum vede Victor Ponta calendarul formării viitorului Guvern
vineri, depunerea jurământului, sâmbătă, prima şedinţă
Cu sau fără liberali la guvernare
Isprava flăcăilor din Călugărenii Noi
Directorul UJDP a rămas înzăpezit în judeţ
Contribuabilii trebuie să depună declaraţiile la Fisc mai repede cu câteva zile
IŞJ: Sute de şcoli sunt închise şi astăzi
Botoşani: Start la angajări în sistemul bugetar
Rivali la funcţia de director ai Modern Calor
Ieri, şi primarul Portariuc a fost colindat
Revelionul pensionarilor va fi în ianuarie
Răcorirea Botoşanilor de zăpadă costă bani mulţi
În sfârşit, prefectul a cerut verificarea contractelor de deszăpezire
Botoşănean implicat în accident auto la Mirosloveşti
Probleme la graniţa cu Ucraina
Ieri, prefectul Macaleţi a primit colindători
Botoşani: Coşmarul alb a continuat şi în ziua de luni
Satul Corni în sărbătoare
Bolnava adusă la Botoşani cu ajutorul ATV –ului pe şenile şi a ATVM-ului
Botoşani: Zece localităţi, încă afectate de avariile la reţeaua electrică
Botoşani: Primarul Portariuc în conflict cu preşedintele CJ Ţurcanu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă