Deşi amplasat în perimetrul pieţei centrale, restaurantul se menţine în topul preferinţelor din zonă prin două atracţii: preţurile mici şi mâncarea gustoasă. Celebritatea i-a adus-o ciorba de burtă. Multă, gustoasă şi ieftină porţia de ciorbă de burtă, la care se adaugă cele două căniţe cu smântână şi mujdei de usturoi, ardeiul iute şi pâinea, costă numai 4,60 lei.
Dacă serveşti un meniu complet, adică o ciorbă de legume, perişoare, pasăre, de roşii cu orez, fasole şi felul doi piure cu chifteluţe, pilaf de orez cu carne de vită la tavă, pulpă la cuptor cu mămăliguţă şi usturoi, cuvenita murătură şi pâine, atunci vei plăti în jurul a 8 lei. Intenţionat am lăsat la urmă felul cel mai atrăgător.
Este vorba de fasolea făcăluită cu cabanos prăjit. Gustul fasolii se apropie până la identitate cu cel al fasolii pregătită în cazanul de la popota militară. Murătura asortată (în sezonul de iarnă) nu te lasă să te ridici de la masă până ce nu ai şters farfuria cu ultima bucăţică de miez de pâine. Acum vreo doi an, l-am invitat la o fasole la Locativa pe judecătorul Laurenţiu Curelaru. De atunci, ori de câte ori ne întâlnim, judecătorul nu uită să mă-ntrebe dacă fasolea de la Locativa este tot aşa de gustoasă. Este!
(Lucullus)
JBD 946/5.08.2006