Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
123
De la 07 Ianuarie 2003
124507773

Gastronomie: Maftoul cu pui- specific Palestinei

  • 22 March 2013, 23:00
Ingrediente: Avem nevoie de: 1 pui mare, 1 kg maftoul (uscat sau congelat), 1/2 kg cartofi mici, 1/2 kg ceapa mica, 1 ceapa mare, 5 morcovi mari, 1/2kg rosii mici, 1 conserva de boabe de naut fiert, 2 linguri chimin, sare dupa gust, piper proaspat macinat dupa gust, 3 linguri ulei de masline, 3 linguri margarina de palmier, 2 linguri pasta de rosii, cratita speciala pentru maftoul; este compusa din 2 cratite suprapuse; cratita superioara are baza perforata, astfel ca maftoulul se fierbe pe aburi
Mod de preparare: Puiul se curata, se taie in sferturi si se pune la fiert intr-o cratitat de fiert sub presiune in apa cu sare , 1 ceapa mare intreaga si 3 morcovi taiati in jumatati; se fierbe o jumatate de ora.
Se strecoara supa de pui si se pune in cratita inferioara ( cca 2/3 din capacitatea cratitei). Cand supa a inceput sa fiarba, in cratita superioara se adauga maftoulul cu o ceapa mica, taiata marunt, 2 lingurite de chimin,1/2 lingurita de sare, piper proaspat macinat dupa gust si margarina de palmier. Se acopera cu capacul si cand incepe sa se patrunda de aburul din cratita inferioara, se lasa 45 de minute, amestecand din cand in cand.
Dupa 25 de minute se adauga cartofii curatati de coaja( daca sunt mai mari se taie in jumatati sau sferturi) si morcovii taiati bucati mai mari in cratita inferioara in supa de pui. Dupa inca 10 minute se adauga rosiile.
Dupa alte 5 minute se adauga boabele de naut din conserva si pasta de rosii. Intre timp , puiul fiert se pune intr-o tava de cuptor cu 1/2pahar supa de pui, se unge cu ketchup , se sareaza si condimenteaza cu piper proaspat macinat..
Se toarna pe fiecare bucata de pui ulei de masline si se da la cuptorul preincalzit pana se rumeneste. Pe un platou se scoate maftoulul si se pun peste el 2-3 polonice din supa de pui. Se aseaza pe maftoul rosiile, ceapa , boabele de naut si cartofii din supa si apoi bucatile de pui .
Restul de supa se pune in farfurii de supa. Se serveste cu muraturi asortate sau salate.
Pofta buna!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Poveste de week-end
O noua etapa a guvernării Ponta. Va curge sânge
Dan Tapalaga
Salvarea Ciprului ar putea veni de la duşmanul său, Turcia
Protest la Salonul de carte de la Paris
Jandarmii au intervenit brutal in evacuarea protestatarilor
Cum a fost învins guvernul Ponta de birocraţia din sistemul medical
Cipru lucrează la un plan B. Acesta ar urma să intre vineri în Parlament
Zona Euro, dispusă să discute o nouă propunere
Micile războaie locale ale regionalizării
cum se luptă baronii locali pentru controlul viitoarelor regiuni
Eva Simon (Ungaria): În Ungaria există două limbi române
Petru Grozavu: «Antract» pentru Vilnius
Laptele vărsat în câmp, un gest extrem
"Iresponsabilitatea altora" pune lacătul pe ferme
Adolescenta cu bentiţă tricoloră din Covasna: Copii prinşi în vâltoarea urii adulţilor
Lista poliţiştilor avansaţi în grad de Ziua Poliţei
Botoşani: Prefectul i-a felicitat pe poliţişti că-şi fac datoria. Cum? Vă arătăm noi
Ioan Rotundu
Scrisoarea deputatului Roman către Primarul municipiului Botoșani
Tupeu şi amnezie politică la Mihai Tincu
Portariuc chiţcăie şi el aceeaşi arie
Lipsiţi de curajul răspunderii, cei din PSD bagă totul în… lui Ţurcanu
Ciofu îl va susţine pe Portariuc la şefia PSD Botoşani
Poliţiştii îi dau emoţii lui Portariuc
Roman vrea să-i cânte lui Portariuc serenada despărţirii
Portariuc dă lecţii politice, materie la care este repetent
S-au mirat şi poliţiştii cât de buni profesionişti sunt
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog