Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
20584
De la 07 Ianuarie 2003
70993468

Gastronomie: Maglubeh cu pui

  • 21 March 2013, 23:00
Ingrediente; 1 pui intreg sau 2 piepti de pui, 2 vinete de marime medie, 1 ceapa mare, 1 capatana de usturoi, 2 rosii mari, 1 conopida de marime medie, 2 maorcovi mari, 2 cartofi de marime medie, 2 cani de orez American cu bobul alb, ulei de porumb ( sau margarina de palmier), 2 lingurite de sare, 2 linguri condiment macinat pentru maglubeh: chimin, cuisoare ,ghimbir, piper, foi de dafin, cardamom, coriandru; seminte de migdale ( jumatati), seminte de pin( l.araba –snobar), 6-8 semite de cardamom zdrobite.
Mod de preparare: Puiul se poate pune fiert impreuna cu orezul sau se da la cuptor sa se rumeneasca. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pun semintele de pin ; se lasa doar sa ia o culoare aurie si se scot intr-un castron.La fel se procedeaza cu semintele de migdale.
Vinetele se curata de coaja, se spala si se taie pe lung in felii de cca 1,5 cm grosime; se sareaza si se lasa sa stea 20 de minute sau pana au eliminat apa din ele.
Se storc de apa si se calesc in ulei; se scot pe hartie absorbanta. Conopida se spala ; se desface in buchetele care se calesc in ulei pana iau o culoare aurie. Cartofii se curata de coaja, se taie in bucati mai mari si se calesc in ulei.
Morcovii se curata de coaja, se taie rondele mai groase si se calesc in ulei. Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei. Cateii se usturoi se calesc intregi in ulei.
Toate legumele se scot pe hartie absorbanta. Orezul se opareste si se lasa cu apa calda 15 minute, apoi se trece prin jet de apa rece pana apa a devenit clara, deci s-a spalat excesul de amidon.
Intr-o cratita antiaderenta se aseaza un strat subtire de orez. Peste orez se aseaza un strat de rosii feliate, care se presara cu ceapa, usturoiul si morcovii. Urmatorul strat este format din conopida.
Peste conopida se aseaza feliile de vinete si apoi restul de orez. Peste orez se presara cateva seminte de cardamom zdrobite. Supa de carne se incalzeste, se adauga restul de sare, condimentele de maglubeh si se toarna peste orez pana il depaseste cu 1,5 cm.
Cantitatea de apa trebuie calculata foarte bine , astfel incat orezul sa nu ramana prea moale; altfel nu ramane ca un tort la intoarcere. Se pune la foc tare pana incepe sa fiarba , apoi se fierbe la foc minim 35-40 de minute , pana orezul a absorbit toata supa si bobul a ramas ferm.
Se poate pregati si in cratita “rice cooker”.In acest caz cratita se opreste automat cand orezul este gata. Se rastoarna pe un platou si se mai lasa astfel 5 minute , pentru ca orezul sa pastreze forma cratitei.
Daca puiul nu s-a pus cu orezul si legumele se aseaza peste orez. Se decoreaza cu seminte de migdale si pin. Se serveste cu salata araba.
Pofta buna!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Horoscop
Bancul zilei: Perversiune sexuală
Cred ca asocierea MCV - Schengen este una corectă
Guvernul a introdus coplata
pacienţii vor plăti o taxă pentru spitalizare începând din aprilie
Demagogia demagogului
Ioan Rotundu
Povestea tristă a unei liceene silitoare
Ioan Rotundu
Nicolae Timofti: RM nu va semna Acordul de Asociere la toamnă
Comisia Europeană a publicat raportul pentru Republica Moldova
Sprijinul acordat producătorilor de energie regenerabilă nu se reduce, ci creşte
De ce este Moscova interesată de Cipru
Bonul fiscal cu TVA deductibilă trebuie să poarte CUI-ul comerciantului
Botoşani: Portariuc ori minte, ori nu ştie pe ce lume trăieşte
Dar promisiunile electorale neonorate cine le reclamă la PC?
Ţurcanu ne îmbie să bem lapte… autorizat
La promisiuni, Portariuc calcă pe urmele lui Egner
Directorul Filarmonicii a devenit mai deştept cu… 0,01%
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 21.03.2013
Botoşani: Creşterea şi descreşterea puterii fostului prefect Ducu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă