Ingrediente: o varza rosie, 5-6 gogosari, 7-8 castraveti, cateva radacini de hrean, 7-8 buchetele de conopida, 5-6 gogonele, otet, piper boabe, mustar boabe, foi de dafin ,
Mod de preparare: Varza va fi tocata, gogosarii vor fi taiati in feliute, castravetii vor fi taiati in jumatati sau sferturi, conopida impartita in buchetele nu foarte mari, gogonelele vor fi taiate felii.
Borcanele trebuie fierte inainte. Scoate-le apoi pe un prosop si usuca-le. Pune in fiecare borcan cate putin din fiecare leguma pana cand ai epuizat ingredientele.
Pe ici pe colo adauga radacini de hrean, cateva boabe de mustar, piper si 1-2 foi de dafin in fiecare dintre borcane. Toarna apoi doua linguri de otet, completeaza cu apa si adauga si o lingurita de zahar in fiecare borcan. Pune capacele si pune borcanele inca o data la fiert pentru a se vida.
Depoziteaza borcanele cu muraturi asortate cu capacul in jos pentru a nu fermenta.