Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
29675
De la 07 Ianuarie 2003
81651162

Gastronomie: Omletă catalană

  • 4 April 2013, 23:00
Ingrediente: 8 bucata ouă, 100 g brânză dulce, miezul de la o baghetă, 100 ml lapte dulce, 100 g caşcaval, 100 g mazăre, 200 g şuncă presată, sare, 30 g unt, 1 lingurita ulei de floarea soarelui, 3 foi ceapă verde.
Mod de preparare: Se bat ouăle, într-un bol. Se adaugă un praf de sare şi se bat în continuare aproximativ cinci minute. Mazărea se spală în două trei ape şi se pune apoi la scurs, într-o strecurătoare. Pâinea se pune să se înmoaie în laptele călduţ şi, după ce s-a înmuiat, se amestecă cu ouăle bătute, cu brânza dulce, cu mazărea, cu şunca presată şi caşcavalul tăiat felii potrivite. Se condimentează cu sare, în funcţie de preferinţe.
Compoziţia se amestecă bine cu o spatulă specială şi apoi se toarnă în untul şi uleiul încins. Se lasă 6-7 minute pe o parte şi se întoarce pe cealaltă parte. După ce s-a rumenit pe ambele părţi, se scoate cu atenţie pe o tavă şi se lasă câteva minute să se răcească. Se taie cubuleţe sau ce formă doriţi şi se serveşte la masă.
Poftă bună!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Juvents Torino şi… măgarul cel isteţ
Credeţi că m-as uita la o femeie de 58 de ani, chiar daca e procuror DNA?
dacă ar fi avut 25 de ani, alta era treaba
Din culisele şedinţei USL
cum şi de ce au renunţat liberalii la ministerul Justiţiei
Scandalul corupţiei ia amploare în Franţa
Când Ponta se va lepăda de Fenechiu, Flutur va renunţa la Ghiorghiţă
ipocrizia consilierilor municipali ai USL
În faţa complexităţii lucrărilor de la Stăuceni, Electroalfa cedează
Botoşani: Zornăitul cătuşelor DNA a creat panică în sediul CJ
Ioan Rotundu
Cine vor fi cei cinătuiţi
Ioan Rotundu
Se pare că primarul Portariuc a mirosit tărăşenia
Liliana Mincă l-a turnat pe Ţurcanu la ministrul Agriculturii
Proşti, proşti dar mulţi!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă