Ingrediente: Oua 3 bucati, ciuperci 400 grame, usturoi 2-3 catei, ulei de masline, sare si piper. Pentru decor puteti folosi felii subtiri de struguri.
Mod de preparare: La inceput trebuie sa fierbem ouale tari, adica circa 7 minute, dupa care trebuie sa le punem sub un jet de apa rece. Dupa ce am fiert si racit ouale, trebuie sa le curatam de coaja si sa le taiem in jumatate, iar apoi trebuie sa le scoatem galbenusul.
Într-o cratita adaugam ulei de masline si punem ciupercile (taiate in prealabil) la calit. Lasam ciupercile sa se caleasca, le amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda de cratita, dupa care acoperim cratita cu un capac (in acest fel ciupercile se vor inmuia).
Pentru ca toata apa sa iasa din ciuperci trebuie sa le tinem pe aragaz timp de aproximativ 20 de minute, iar dupa aceea putem opri flacara de la aragaz. Imediat dupa ce le-am luat de pe foc ciupercile trebuie pasate, putem folosi blenderul, apoi acestea trebuie condimentate (dupa gust) folosind sare, piper si usturoi.
Putem folosi posh-ul (acel aparat care se foloseste pentru a orna prajiturile, deserturile) pentru a umple ouale cu amestecul obtinut prin pasarea (maruntirea) ciupercilor.
Cand terminam de umplut ouale putem sa le ornam folosind ceva dulce, eu am folosit felii subtiri de struguri deoarece am considerat ca va rezulta o combinatie de exceptie intre ciuperci si struguri.
Poftă bună!