La masa de Crăciun, pe lâmgă alte preparate de porc, moldovenii pun şi un platou cu pârjoale foarte gustoase. Ca să meargă ţuica!
Ingrediente: 500g carne de vita+porc, 150g paine alba, 2 oua, 100g morcov, 50g ceapa, 2 catei de usturoi, 1/2 leg patrunjel, 1/2 leg marar, sare, ulei ptr prajit, 50g faina.
Mod de preparare: Carnea tocata se amesteca cu ceapa ,morcovul,usturoiul si verdeata (care in prealabil au fost maruntite fin) se mai adauga paine inmuiata in apa si stoarsa foarte bine,piper,sare,si ouale.
Compozitia astfel obtinuta se portioneaza si se modeleaza in forme alungite. Acestea se trec apoi prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc.
Parjoalele se servesc pe platou sau farfurie, pe frunze de salata, insotite de diferite garnituri