b>Ingrediente pentru 20-25 bucăţi: 500g aluat pizza, 150g crema de branza natur, 100g cascaval dat pe razatoarea mica, 300g branza de burduf, 1 lingura patrunjel verde tocat marunt, 2-3 catei de usturoi, 250g ciuperci taiate foarte marunt, o ceapa alba mica, taiata marunt, 2 linguri ulei de masline, sare si piper dupa gust .
Mod de preparare: Mai intai pregatim blatul de pizza, urmarind reteta sau il decongelam pe cel cumparat. Apoi calim ceapa in uleiul de masline pana devine translucida si adaugam ciupercile.
Le lasam sa se caleasca impreuna pana toata apa lasata de ciuperci s-a evaporat. Adaugam usturoiul, patrunjelul, sare si piper si mai lasam 2-3 minute pe foc, cat sa ii dam timp usturoiului sa isi elibereze aroma.
Separat, amestecam branza de burduf, crema de branza, cascavalul, condimentam cu sare si piper. Intindem aluatul de pizza intr-o foaie de 30x30cm si pe el, cu ajutorul unei spatule, intindem amestecul de branza.
Peste amestecul de branza urmeaza cel de ciuperci, pe care il lasam intai sa ajunga la temperature camerei.
Rulam totul, nu foarte strans, pentru ca aluatul mai creste la copt. O data ce a am rulat aluatul, il mai lasam 30 min la dospit intr-un loc caldut, timp in care incingem cuptorul la 180°C si punem hartia de copt pe tava aragazului. Invelim apoi ruloul, cat de strans se poate, in folie de aluminiu. Asta numai ca sa fim siguri ca nu va curge branza de burduf. Coacem 30 min, apoi scoatem tava, indepartam folia de aluminiu si mai dam la cuptor 5 minute, ca sa se rumeneasca frumos.
Asteptati sa ajunga la temperature camerei va fi mult mai usor de feliat, plus ca se aseaza mai bine compozitia si nu curge cand feliati. Pentru feliat, folositi un cutit zimtat, din cele pentru paine, va fi cel mai usor
Sa va fie de bine!