Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2347
De la 07 Ianuarie 2003
108732033

Gastronomie: Pateuri cu brânză şi ciuperci

  • 31 January 2013, 23:00
b>Ingrediente pentru 20-25 bucăţi: 500g aluat pizza, 150g crema de branza natur, 100g cascaval dat pe razatoarea mica, 300g branza de burduf, 1 lingura patrunjel verde tocat marunt, 2-3 catei de usturoi, 250g ciuperci taiate foarte marunt, o ceapa alba mica, taiata marunt, 2 linguri ulei de masline, sare si piper dupa gust .
Mod de preparare: Mai intai pregatim blatul de pizza, urmarind reteta sau il decongelam pe cel cumparat. Apoi calim ceapa in uleiul de masline pana devine translucida si adaugam ciupercile.
Le lasam sa se caleasca impreuna pana toata apa lasata de ciuperci s-a evaporat. Adaugam usturoiul, patrunjelul, sare si piper si mai lasam 2-3 minute pe foc, cat sa ii dam timp usturoiului sa isi elibereze aroma.
Separat, amestecam branza de burduf, crema de branza, cascavalul, condimentam cu sare si piper. Intindem aluatul de pizza intr-o foaie de 30x30cm si pe el, cu ajutorul unei spatule, intindem amestecul de branza. Peste amestecul de branza urmeaza cel de ciuperci, pe care il lasam intai sa ajunga la temperature camerei.
Rulam totul, nu foarte strans, pentru ca aluatul mai creste la copt. O data ce a am rulat aluatul, il mai lasam 30 min la dospit intr-un loc caldut, timp in care incingem cuptorul la 180°C si punem hartia de copt pe tava aragazului. Invelim apoi ruloul, cat de strans se poate, in folie de aluminiu. Asta numai ca sa fim siguri ca nu va curge branza de burduf. Coacem 30 min, apoi scoatem tava, indepartam folia de aluminiu si mai dam la cuptor 5 minute, ca sa se rumeneasca frumos.
Asteptati sa ajunga la temperature camerei va fi mult mai usor de feliat, plus ca se aseaza mai bine compozitia si nu curge cand feliati. Pentru feliat, folositi un cutit zimtat, din cele pentru paine, va fi cel mai usor
Sa va fie de bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Reproşurile femeilor către Dumnezeu
FMI a refuzat cererea Ungariei pentru o linie de credit flexibilă
Liviu Dragnea zice că USL nu are în plan suspendarea lui Traian Băsescu
doar dacă acesta nu-şi vede de treabă la Cotroceni şi se amestecă în treburile Guvernului
Ministerul Educaţiei nu susţine înfiinţarea de şcoli de corecţie
USL pregăteşte proiectul de revizuire a Constituţiei
cum vrea USL să modifice legea fundamentală şi marile mize
Capul prefectului de Covasna oferit de Ponta UDMR-ului
Ce se poate fura din casa unui şef de Finanţe publice
un seif de o tonă cu o avere colosală în el
Mihai avea mere, Florin n-are mere. De ce oare?
Ioan Rotundu
Sharan „falsificat” oprit la frontieră
APM a marcat „Ziua Mondială a Zonelor Umede”
CJ: Împăratul n-a fost impresionat de scandalul merelor
CJ Botoşani: Consilierii au votat majorarea taxelor, dar au revenit şi le-au majorat din nou
Paul Pavăl i-a luat locul Doinei Federovici la vicepreşedinţia CJ
Botoşani: Împăratul Ţurcanu acuzat că nu colaborează cu consilierii judeţeni
Decedat în apartament, intrat în putrefacţie
Prefectul Macaleţi adună zilnic rapoarte, fără a lua vreo decizie
În sfârşit, inculpata de la APIA a fost suspendată din funcţie
Patinoar pe străzile şi municipiului Botoşani joi dimineaţă
Zece ani puşcărie pentru violarea unei minore
Accident mortal generat de neglijenţa celor de la Urban Serv
Poliţiştii puşi să hăituiască pietonii cu amenzi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă