Ingrediente pentru 6 portii: 500g cubulete carne de vita (pulpa), 4-5 linguri ulei de masline, o ceapa mare taiata pestisori, 3 morcovi mari taiati rondele, 1 ardei gras rosu taiat felii subtiri, 1 borcan 400g sos pentru paste cu busuioc (sau 500ml passata de rosii, condimentata cu ierburi aromatice), 4-5 catei de usturoi, sare, piper, cimbru dupa gust, œ portie piure de cartofi cu usturoi, 2 linguri parmesan proaspat razuit .
Mod de preparare: Mai intai pregatim piureul de cartofi cu usturoi si intre timp incingem cuptorul la 180°C si ungem cu unt sau ulei un vas termorezistent incapator. Intr-o tigaie mare incingem uleiul de masline si calim ceapa pana e translucida.
Adaugam apoi cubuletele de carne si le prajim impreuna cu ceapa 5 minute, amestecand des, pana carnea e rumenita pe toate partile. Adaugam morcovii, ardeii, usturoiul taiat marunt, condimentam cu sare, piper, cimbru. Le calim impreuna alte 5 minute, apoi punem sosul de rosii, amestecam bine si lasam totul la foc mediu 15 minute, amestecand des.
Tragem tigaia de pe foc, gustam ca sa putem potrivi de sare, piper si condimente, apoi turnam totul in vasul pe care l-am pregatit si nivelam cu o lingura. De jur-imprejurul tocanitei punem cate 2 linguri de piure de cartofi. Peste piure presaram parmesanul razuit.
Dam totul la cuptor 25-30 minute sau pana tocanita clocoteste si piureul de cartofi e frumos rumenit.
Nu vreti sa stiti ce arome au iesit din cuptor
Ca sa nu mai zic cat de bun este piureul de cartofi cu muuuult usturoi si parmesan! Este o mancare satioasa, deci va recomand portii mititele Sa va fie de cel mai bine!