Ingrediente: Pulpa de porc 800 grame, ciuperci 300 grame, sare si piper, ulei de masline
Mod de preparare: Taiem pulpa de porc in patru bucati a cate 200 de grame fiecare, aceasta cantitate de carne va fi suficienta pentru o persoana. Fiecare bucata de carne de porc se ia si se bate folosind ciocanul de snitele.
Condimentam carnea folosind sare, piper si apoi o ungem cu uleiul de masline, pentru a ii da un gust mai bun.
În continuare taiem ciupercile felii, le punem in ordine pe fiecare bucata de pulpa de porc, dupa care rulam carnea. Atunci cand rulam trebuie sa o facem extrem de usor si sa fim atenti ca ciupercile sa nu iasa in exterior.
Atentie: in cazul in care carnea de porc nu sta rulata, fie din cauza ca este prea groasa, prea tare, sau am pus prea multe ciuperci, putem sa legam rulada folosind ata de bucatarie.
Ata de bucatarie este un tip special de ata care nu se topeste atunci cand este in cuptor si nici pe foc. Este ideala pentru a lega diferite tipuri de carnuri, rulade sau mezeluri.
Dupa ce am rulat carnea, i-am adaugat compozitia formata din ciuperci si am legat-o, o bagam in cuptor pentru aproximativ 40 de minute, la temperatura de 160 de grade.
Pentru a oferi un gust deosebit acestui preparat culinar putem sa folosim bere sau vin. Astfel in timp ce pulpa de porc umpluta cu ciuperci este in cuptor o putem stropi usor fie cu bere, fie cu vin, in acest fel carnea va primi un gust special.
Pe langa avantajul gustului, procedand asa veti reusi sa obtineti o carne mult mai moale, oricat de tare ar fi aceasta. Atat berea cat si vinul au in comun faptul ca sparg fibra tare a carnii, in special a carnii de porc. Nu este indicat insa sa folositi pentru acelasi preparat culinar si bere si vin, deoarece sunt doua tipuri de gusturi diferite si vom obtine un preparat culinar neobisnuit si neplacut la gust.
Dupa ce scoatem pulpa de porc umpluta cu ciuperci din cuptor trebuie sa avem grija sa taiem imediat ata de bucatarie, in cazul in care am folosit. De asemenea trebuie sa ne asiguram ca nu a mai ramas nici o bucatica de ata in preparatul culinar.
Avantajul acestui preparat culinar este faptul ca poate fi servit pur si simplu, umplutura de ciuperci tinand cu succes locul unei garnituri. Daca insa totusi dorim sa ne impresionam invitatii sau sa obtinem o masa mult mai copioasa, putem sa optam pentru orice tip de garnitura, incepand cu legume sotate si terminand cu un orez, cu diferite tipuri de piureuri, cartofi prajiti sau cartofi wedges.
Pofta buna!