Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24424
De la 07 Ianuarie 2003
122884491

Gastronomie: Pulpă de porc umplută cu ciuperci

  • 15 April 2013, 23:00
Ingrediente: Pulpa de porc – 800 grame, ciuperci – 300 grame, sare si piper, ulei de masline
Mod de preparare: Taiem pulpa de porc in patru bucati a cate 200 de grame fiecare, aceasta cantitate de carne va fi suficienta pentru o persoana. Fiecare bucata de carne de porc se ia si se bate folosind ciocanul de snitele.
Condimentam carnea folosind sare, piper si apoi o ungem cu uleiul de masline, pentru a ii da un gust mai bun.
În continuare taiem ciupercile felii, le punem in ordine pe fiecare bucata de pulpa de porc, dupa care rulam carnea. Atunci cand rulam trebuie sa o facem extrem de usor si sa fim atenti ca ciupercile sa nu iasa in exterior. Atentie: in cazul in care carnea de porc nu sta rulata, fie din cauza ca este prea groasa, prea tare, sau am pus prea multe ciuperci, putem sa legam rulada folosind ata de bucatarie.
Ata de bucatarie este un tip special de ata care nu se topeste atunci cand este in cuptor si nici pe foc. Este ideala pentru a lega diferite tipuri de carnuri, rulade sau mezeluri.
Dupa ce am rulat carnea, i-am adaugat compozitia formata din ciuperci si am legat-o, o bagam in cuptor pentru aproximativ 40 de minute, la temperatura de 160 de grade.
Pentru a oferi un gust deosebit acestui preparat culinar putem sa folosim bere sau vin. Astfel in timp ce pulpa de porc umpluta cu ciuperci este in cuptor o putem stropi usor fie cu bere, fie cu vin, in acest fel carnea va primi un gust special.
Pe langa avantajul gustului, procedand asa veti reusi sa obtineti o carne mult mai moale, oricat de tare ar fi aceasta. Atat berea cat si vinul au in comun faptul ca sparg fibra tare a carnii, in special a carnii de porc. Nu este indicat insa sa folositi pentru acelasi preparat culinar si bere si vin, deoarece sunt doua tipuri de gusturi diferite si vom obtine un preparat culinar neobisnuit si neplacut la gust.
Dupa ce scoatem pulpa de porc umpluta cu ciuperci din cuptor trebuie sa avem grija sa taiem imediat ata de bucatarie, in cazul in care am folosit. De asemenea trebuie sa ne asiguram ca nu a mai ramas nici o bucatica de ata in preparatul culinar.
Avantajul acestui preparat culinar este faptul ca poate fi servit pur si simplu, umplutura de ciuperci tinand cu succes locul unei garnituri. Daca insa totusi dorim sa ne impresionam invitatii sau sa obtinem o masa mult mai copioasa, putem sa optam pentru orice tip de garnitura, incepand cu legume sotate si terminand cu un orez, cu diferite tipuri de piureuri, cartofi prajiti sau cartofi wedges.
Pofta buna!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Logica lui Bulă
Dincotro va bate vântul schimbării?
Ioan Rotundu
Ce sume de bani au cheltuit candidaţii PDL în campania alegerilor parlamentare
Economia mondială se află în blocaj, fiind incapabilă să susţină o recuperare decentă
Legea retrocedărilor a Guvernului Ponta îmbogăţeşte samsarii imobiliari
Pentru Spitalul judeţean, Sorescu prevede un viitor sumbru
Guguştiucul lui Cristoiu, în variantă botoşăneană
Partidul Conservator vrea să facă un "marş al tăcerii pentru familia creştină"
pe 2 mai, în jurul Patriarhiei
Asociaţia Accept solicită PNL sancţionarea neîntârziată a lui Puiu Haşotti
purtătorul de cuvânt al PSD: Ieşirea publică a lui Haşotti este disproporţionată
Prognoza meteo până pe 28 aprilie
cum va fi vremea de Florii şi ce temperaturi vor fi în fiecare regiune a ţării
Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir vor fi trimişi în judecată
De ce se vinde cafeaua de doua ori mai scump în România
Angelina Olaru: Deportaţii pe veci din Kazahstan
„Nu ne-a căutat niciodată niciun oficial al RM"
Comunicat de presă APIA Botoşani
Bunul simţ le-o cere!
Ioan Rotundu
Judecătorii şi-au arogat dreptul de a hotărî cum se fac disponibilizările la Nova Apaserv
Măgăreaţa deszăpezirii a căzut pe preşedintele Ţurcanu
Botoşani: Prefectul Macaleţ este român doar la simpozioane
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog