Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25384
De la 07 Ianuarie 2003
122911033

Gastronomie: Saramura de peste

  • 23 December 2012, 23:00
În zona Botoşanilor, în special la ucraineni, se obişnuieşte ca la masa de Crăciun să se servească, obligatoriu, şi peşte. Iată o reţetă de saramură, care să îndemne meseanul să pună mâna pe paharul cu vin.
Ingrediente: 7 pastravi (mai mici; cca 1.5 kg), 3 ardei (colorati; am pus 2 verzi si 1 rosu) 2 rosii (bine coapte), 2-3 ardei iuti, 4-6 catei usturoi, 4 linguri ulei, 2 fire cimbru, 2 foi dafin, 1/4 legatura patrunjel, 3 lingurite otet, 1 lingurita sare, piper negru.
Mod de preparare: Se face foc sub gratar. Cand focul se domoleste, dar jarul e inca puternic se pun ardeii, rosiile si ardeii iuti pe gratar. Se coc pe toate partile pana au pete rumene peste tot. Se scot intr-un vas, se presara cu sare, se acopera cu folie si se lasa sa se racoreasca.
Intre timp se curata pestii si se ung bine cu ulei pe ambele parti. Gratarul se curata foarte bine cu o perie de sarma, apoi se greseaza bine cu o bucata de slanina. Daca vi se pare ca gratarul nu e bine uns puteti sa-l ungeti si cu ulei. Asezati pestii pe gratar si coaceti-i pana se rumenesc. Nu-i miscati pe gratar pana pielea nu e crocanta. Intoarceti-i si prajiti-i pe a doua parte la fel.
Intre timp curatati legumele coapte de coaja, seminte si cotoare. Taiati-le cubulete mici, retinand sucul de la ele.
Puneti legumele tocate (cu tot cu sucul lasat) impreuna cu cimbru, dafin, sare, piper dupa gust si 2.5 cani de apa la fiert. Lasati sa fiarba 5 minute de la primul clocot.
Striviti usturoiul si frecati-l bine cu ulei pana devine ca o maioneza. Turnati maioneza in saramura. Mai fierbeti 2 minute.
Scoateti cimbru si foile de dafin din saramura. Adaugati otet dupa gust (am pus 3 lingurite) si dregeti de sare.
Puneti pestii copti intr-un vas incapator. Presarati-i cu patrunjel tocat fin. Turnati saramura peste ei. Acoperiti vasul si lasati sa stea pana puneti de o mamaliga buna.
Serviti saramura de peste cu mamaliguta.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Felicitare sărbători iarnă ELSACO SA
Horoscop
Felicitare Primăria Ibăneşti
Bancul zilei: Dorinţă împlinită
Felicitare Forţa Civică - deputat Cristian Roman
Felicitare PDL Botoşani
Felicitare Primăria Bucecea
Felicitare Primăria Călăraşi
Felicitare societatea CONREC SA Botoşani
Felicitare Primăria Cristeşti
Felicitare Primăria Curteşti
Felicitare Primăria Darabani
Felicitare societatea ELCO SA Botoşani
Felicitare Direcţia Judeţeană a Finanţelor Publice Botoşani
Felicitare Primăria Frumuşica
Felicitare Primăria Manoleasa
Felicitare societatea Meridian SA Botoşani
Felicitare Microbuzul SRL Botoşani
Felicitare societatea Vuctor Construct SRL Botoşani
Felicitare PNL Dorohoi
Felicitare Primăria Săveni
Felicitare societatea SERCONF SA Botoşani
Felicitare Primăria Stăuceni
Colinde şi tradiţii de Crăciun
Programul de lucru la Modern Calor şi Eltrans
Magistratul Adrian Toporăscu a decis pensionarea
Eltrans va începe anul 2013 cu un control
Concert „Regal Vienez” la final de an oferit botoşănenilor
Încă o răsturnare de situaţie în dosarul tâlhăriei de pe strada Petru Rareş
Asupra lui Macaleţi bate din nou vântul schimbării
DNA se interesează de milioanele de euro furate… din bapa Prutului
Guvernul Ponta le-a mai tras o plasă bugetarilor
fărâmiţează plata drepturile salariale ce vor fi câştigate în instanţă
Măsură pentru combaterea discriminării persoanelor cu HIV
Sporuri vechi recuperate de salariaţii de la Protecţia Copilului
Anvelopele aducătoare de amenzi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog