Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
35360
De la 07 Ianuarie 2003
92347300

Gastronomie: Sarmale moldoveneşti

  • 29 December 2013, 23:00
Ingrediente: 1 kg carne tocata amestec porc si vita, 1 cana orez, 3 cepe, 2-3 linguri bulion, 1-2 verze murate, marar, piper boabe, 1 lingurita de condiment pentru sarmale, sare, 100 ml ulei.
Mod de preparare Se curata ceapa ,se spala,se toaca marunt .Orezul se alege,apoi se spala . Intr-o cratita se pun 50 ml ulei si se caleste ceapa,carnea si orezul. Cand s-au rumenit putin ,se adauga bulionul. Se scoate compozitia intr-un lighean de bucatarie ,apoi se adauga sare,condimentul pentru sarmale si marar( spalat si tocat marunt) .
Varza se spala si se scoate fiecare frunza ,usor ca sa nu se rupa .La fiecare foaie se taie cotorul,apoi se taie pe jumatate. Pe fiecare jumatate de foaie se pune o lingura de compozitie de sarmale .Se infasoara apoi sarmaua si se indoaie capetele in interior ,ca sa nu se desfaca. Cotoarele care au ramas se pot toca marunt.
Intr-o cratita mai inalta unsa cu ulei adaugam varza tocata marunt sau cotoarele tocate,iar peste stratul de varza asezam sarmalele in sensul acelor de ceasornic .
Dupa ce asezam toate sarmalele in cratita,punem apa cat sa acopere putin .
Punem cratita in cuptor la foc potrivit .Cand sunt aproape gata ,se mai adauga inca 2 linguri de bulion diluat cu putina apa. Mai lasam 5-10 minute sa se rumeneasca putin si sarmalele sunt gata pentru a fi servite!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Învăţătoare, filmată în timp ce le cere părinţilor bani pentru cadouri de Crăciun
"Astea-s cadourile voastre? Atât vă reprezintă?" Inspectoratul Şcolar Bucureşti face verificări
Fotografia lui Victor Ponta cu Regele Mihai, o manipulare grosolană
Prognoza meteo pentru ultimele două zile ale anului
Ce ne aşteaptă anul viitor in materie de fiscalitate
cele mai importante modificări fiscale care intră în vigoare de la 1 ianuarie 2014
Canabis: SUA se pregătesc să deschidă primele "coffee shop"-uri
Salina Turda, inclusă într-un top al destinaţiilor de călătorie incredibile din lume
Victor Ponta a luat masa cu primarul din Jina si cu Ghiţă Ciobanul
Limba română anchetată la Tiraspol, chiar în sfânta zi de Crăciun
John Kerry a promis Israelului eliberarea spionului Jonathan Pollard, dar Barack Obama se opune
Preocupări in Germania in legătură cu eliminarea restricţiilor pentru români şi bulgari
Bashar al-Assad i-a trimis un mesaj Papei Francisc prin intermediul unei delegaţii siriene
Horoscop
Bancul zilei: Când pune mâna nevasta…
Ce crede Andrei Pleşu despre plicurile oferite medicilor
Pluguşor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă