Ingrediente: Cartofi – 600 de grame, bacon – 4 felii, coriandru proaspat – 1 leg, sare, piper, ceapa – 2 bucati, unt – 100 de grame, smantana lichida – 100 ml.
Mod de preparare: Spalam bine cartofii, ii curatam si apoi ii taiem cubulete.
Ceapa o curatam de coaja si o taiem. Luam o cratita si adaugam untul. Dupa ce untul s-a topit adaugam ceapa si o calim bine in unt. Cand ceapa s-a caramelizat, adaugam si cartofii taiati cubulete.
Calim bine si cartofii, pana cand acestia prind crusta. Apoi adaugam apa inca o data cat compozitia deja formata. Lasam sa fiarba timp de aproximativ 30 de minute la foc redus, pentru a nu se prinde de fundul cratitei.
Dupa ce s-au fiert cartofii, luam cratita de pe foc. Condimentam (dupa gust) folosind sare, piper si apoi adaugam si coriandrul. Cu ajutorul blenderului pasam compozitia pana cand se face pasta, iar la sfarsit adaugam smantana lichida.
Baconul il facem pe gratar, pana cand acesta prinde crusta, iar apoi il tocam fin.
Se serveste supa crema calda, cu baconul presarat deasupra.
Pofta buna!