Ingrediente: Dovlecei 800 de grame, ceapa 2 bucati, unt 100 de grame, smantana lichida 100 de ml, sare, piper .
Mod de preparare: Se spala bine dovlecelul si se taie cu tot cu coaja, in felii mai groase. Se curata ceapa, se spala si se taie bucati.
Luam o cratita pe care o punem pe foc, dupa care adaugam untul. Dupa ce untul s-a topit adaugam ceapa si o lasam sa se caramelizeze. Cand ceapa a prins crusta, adaugam dovleceii si calim impreuna aceste doua ingrediente.
Dupa ce a inceput si dovlecelul sa se caleasca adaugam apa, inca o data cat este compozitia deja formata.
Dupa ce s-au fiert dovleceii, luam cratita de pe foc si cu ajutorul blenderului mixam compozitia pana cand aceasta devine pasta. Se condimenteaza cu sare si piper (dupa gust) si apoi se adauga si smantana lichida.
Pentru a obtine o supa-crema cat mai cremoasa, trebuie sa folosim de fiecare data untul. Acest preparat culinar, supa-crema de dovlecei, se serveste cald!
Pofta buna!