Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
20920
De la 07 Ianuarie 2003
77724293

Gastronomie: Supă cremă de dovlecei

  • 5 March 2013, 23:00
Ingrediente: Dovlecei – 800 de grame, ceapa – 2 bucati, unt – 100 de grame, smantana lichida – 100 de ml, sare, piper .
Mod de preparare: Se spala bine dovlecelul si se taie cu tot cu coaja, in felii mai groase. Se curata ceapa, se spala si se taie bucati.
Luam o cratita pe care o punem pe foc, dupa care adaugam untul. Dupa ce untul s-a topit adaugam ceapa si o lasam sa se caramelizeze. Cand ceapa a prins crusta, adaugam dovleceii si calim impreuna aceste doua ingrediente.
Dupa ce a inceput si dovlecelul sa se caleasca adaugam apa, inca o data cat este compozitia deja formata.
Dupa ce s-au fiert dovleceii, luam cratita de pe foc si cu ajutorul blenderului mixam compozitia pana cand aceasta devine pasta. Se condimenteaza cu sare si piper (dupa gust) si apoi se adauga si smantana lichida.
Pentru a obtine o supa-crema cat mai cremoasa, trebuie sa folosim de fiecare data untul. Acest preparat culinar, supa-crema de dovlecei, se serveste cald!
Pofta buna!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Despre însurătoare
Funcţionarii CE au frică de greci
Ministrul PSD Constantin Nita s-a răfuit dur cu liberalul Klaus Iohannis
Emirul Qatarului s-a prins în plasa darului grecesc
Fără cârpaci, domnule Ţurcanu?
Ioan Rotundu
Concursuri cu şefie dedicată
IŞJ: După trecerea Abramburicăi, la Botoşani s-a instalat haosul
Din puţul gândirii preşedintelui Ţurcanu
Cristian Roman s-a luat de ministrul Sănătăţii
Generala Huncă se duce la Bucureşti să bată la uşi închise
Lista elevilor botoşăneni calificaţi la fazele naţionale ale olimpiadelor
Botoşani: Nume grele în spatele afacerii Linia 10
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă