Ingrediente pentru 8-10 portii: 5-6 cartofi medii,, 2-3 tije de apio (tije de telina), œ ceapa rosie tocata marunt, œ ceapa alba tocata marunt, 3-4 linguri ulei de masline, 250g cascaval, 1 litru supa de pui, 1 litru lapte, sare si piper dupa gust .
Mod de preparare: In oala in care fierbem supa, punem uleiul de masline, in care calim ceapa pana e translucida. Adaugam apoi restul legumelor, peste care turnam supa de pui. Fierbem 20-25 minute la foc mediu, pana legumele sunt moi. Adaugam apoi laptele, sare si piper dupa gust si cascavalul dat pe razatoare.
Punem din nou pe foc, 10 minute, pana da 2-3 clocote si cascavalul se strange in bilute. Stiti cum se fac zdrentele de ou la supa de salata, de exemplu? Asa se fac in supa asta zdrente delicioase de casval!
Supa e minunata calda, cand casvalul e moale si se topeste in gura.
Pofta mare sa aveti!