Ingrediente: Tacamuri de pui, ceapa – 2 buc, morcovi – 3 buc, ţelina – ˝ buc medie, ăatrunjel – 1 leg.
Pentru galuste : Gris – 150 g, pu – 1 ou, ulei.
Modm de preparare: Intr-o oala punem la fiert tacamurile de pui, ceapa, morcovii intregi si telina. Pentru ca supa sa iasa cat mai clara, trebuie sa o fierbem la foc mic.
Intr-un bol spargem oul si il amestecam cu grisul si uleiul (trebuie sa rezulte o pasta ca de terci). Lasam pasta astfel formata sa stea, pentru a se umfla grisul.
Cand supa este gata o strecuram (morcovii trebuie sa fie fierti), telina si ceapa o aruncam, iar morcovii ii taiem semilune.
Supa rezultata se pune din nou la fiert, iar cu o lingura facem galustele si le lasam se se umfle. Cand acestea ies la suprafata, se stropesc cu putina apa rece.
La final tocam fin o legatura de patrunjel si o punem in supa (cand aceasta nu mai este pe foc), apoi adaugam sare dupa gust.
Pofta buna!