Ingrediente: 50 gr usturoi, 1 sare, 250 ml vin alb, 2 kg cap de porc cu gusa, 1 buc. limba de porc, 1 buc. inima de porc, 500 gr carne macra, 1 buc. stomac de porc (in lipsa acestuia folosim membrana artificiala - pungi de plastic), 1 buc. picior de porc, 1 piper boabe.
Mod de preparare: Se spala bine carnea, se pune in oala, se adauga apa cat sa le acopere si se lasa la fiert. Se spumuieste cat este necesar apoi se adauga piperul boabe, usturoiul intreg, sare( toate dupa gust) si optional un pahar mare de vin alb. Dupa ce a fiert bine, atat cat sa se desprinda carnea de pe oase, se scoate carnea si se strecoara zeama ramasa.
Carnea se taie in bucati mai mici sau fasii lungi, se condimenteaza cu sare si piper, se amesteca intr-un vas mai incapator si apoi se adauga o parte din zeama in care au fiert. Cu aceasta compozitie se umple stomacul de porc, care a fost spalat bine si tinut 24 ore in apa cu otet.
Dupa umplere stomacul se inchide bine prin legarea capatului pe unde s-a facut umplerea, se pune la loc racoros si se preseaza cu o greutate pentru o obtine o forma frumoasa.
Daca folosim pungi de plastic le putem aseza in sticle de 2 l (partea ingusta a sticlei este taiata). Umplem pungile, mai adaugam zeama daca este necesar, legam strans capatul si dam la rece.
Pofta mare!