Ingrediente: 500 grame varza murata 100 grame ciuperci uscate (am gasit hribi murg, foooooarte buni), doua foi de dafin, o ceapa mijlocie, sare, piper, ulei de rapita (musai, pentru ca da o aroma deosebita, ca de nuca).
Mod de preparare: Ciupercile uscate se lasa cateva ore in apa calduta la inmuiat. Varza murata se taie fidelute (se strange un pic in mana sa nu aiba multa zeama), iar ceapa se taie si ea marunt. Ciupercile se scurg si ele de apa si se taie fasii.
Apa de la ciuperci nu se arunca, ci se tine pentru fiert. Intr-un vas adanc se incing doua linguri ulei de rapita si se pun la calit ceapa, varza si ciupercile. Se amesteca bine, se pun si foile de dafin si un pic din zeama ramasa de la ciupercile inmuiate (cat sa acopere varza). Se condimenteaza cu sare si piper.
Se fierbe la foc moderat 45 de minute. Varza trebuie sa scada, sa nu fie apoasa mancarea. Apoi se opreste.
Poftă bună!