Ingrediente: 1 kg carne de găină (nu foarte bătrână), 1 ceapă, 1 morcov, 1 ţelină (cu tot cu frunze), 1 rădăcină de pătrunjel, borş acru, verdeaţă (leuştean, cimbru, pătrunjel, mărar, măcriş, untişor), tocmagi (tăiţei).
Preparare: Carnea de gaina spalata bine se pune la foc mic si se fierbe impreuna cu morcovul, ceapa, telina, radacina de patrunjel , o crenguta de cimbru si o lingura de sare. In timp ce fierbe, trebuie luata, din cand in cand, spuma.
Cand e aproape gata, se adauga borsul acru dupa gust, cat te lasa inima. Daca mai e nevoie, se sareaza, se da in clocot si se pun tocmagii, dupa care se mai lasa la fiert inca vreo 5 minute, ca sa se inmoaie si sa se umfle taiteii. La sfarsit, cand se ia de pe foc, se pune si verdeata tocata marunt, care va subjuga oala de ciorba cu miresmele ei.
Poftă bună!