Ingrediente: 1 kg carne (muşchiulet, pulpă, ceafă, costiţă), 300 g cârnat afumat, 00 ml vin alb dulce, 1 linguriţă boia dulce, 3 căţei de usturoi, 50 ml ulei, sare, piper, 4 ouă, 200 g telemea.
Preparare: Se taie toată carnea în cubuleţe de 2-3 cm latura. Se pune uleiul într-o cratiţă la foc mic, se adaugă costiţa, să-şi lase grăsimea, iar când bucăţile de grăsime s-au rumenit, se adaugă muşchiuleţul, pulpa şi ceafa. După alte 10 minute, se adaugă vinul, usturoiul, cârnatul şi boia .Atenţie, să nu se prindă când sosul s-a îngroşat. Se serveşte fierbinte, cu ou prăjit şi brânză, fiecare porţie fiind însoţită obligatoriu de mămăliguţă caldă cu cartofi.
La bunătatea asta bucovineană, vinul potrivit ar fi o Băbească Neagră.
Mămăligă cu cartofi
Ingrediente: 1 kg cartofi, 400 g mălai, sare după gust.
Preparare: Cartofii se curăţă, se taie cubuleţe şi se fierb în apă cu sare, cât să-i acopere. Când au fiert , se pisează în ceaun , cu apa, se adaugă mălaiul puţin câte puţin, amestecând mereu . Când considerăm că mălaiul este fiert şi mămăliga legată, o răsturnăm pe un fund de lemn, lângă vasul cu tochitură. Se poate servi cu ouă ochiuri deasupra.
Poftă bună!