Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Decese
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25183
De la 07 Ianuarie 2003
122885250

Gatsronomie: Stroganoff cu carne de vită şi orez basmati

  • 28 November 2013, 23:00
Stroganoff cu carne de vita este o reteta delicioasa de origine rusa. Exista doua legende despre originea acestei retete. Una ar fi ca un bucatar francez ar fi gatit contelui Pavel Stroganoff adaugand retetei clasice iaurt si smantana si a avut un mare succes iar alta ar fi ca un medic pe numele Stroganoff ar fii tratat-o pe imparateasa Maria ce era intoxicata cu hering cu o dieta pe baza de carne de vita, ceapa si smantana.
Ingrediente: 300 gr. orez basmati, 1 lingurita cimbru, 200 gr. Spanac, 2 cepe rosii, 3-4 castraveciori murati in otet , 1 legatura patrunjel, 300 gr. Ciuperci, 3 catei usturoi, ulei de masline, 400 gr. muschi vita, 1 lingurita boia de ardei dulce, 50 ml. Coniac, 4 linguri de iaurt grecesc, 100 ml. Lapte, sare.
Mod de preparare: Se pune orezul la fiert in 600 ml. apa. Se adauga lingurita de cimbru. Cand apa incepe sa fiarba se lasa focul mic si se pune capacul. Se lasa la fiert 10 min. Cand orezul s-a fiert se pune imediat spanacul deasupra se acopera si se lasa ca spanacul sa se inmoaie in caldura orezului.
Separat se taie castraveciori murati feliute si ceapa rosie rondele. Se pun intr-un castron impreuna cu patrunjelul tocat marunt se amesteca bine si se adauga putina sare si o lingura de otet din borcanul de castraveciori.
Intr-o tigaie se pune uleiul de masline se lasa sa se incinga si apoi se pun ciupercile taiate, putina sare si se amesteca. Se adauga catei de usturoi zdrobiti si se lasa sa se caleasca. Cand ciupercile sunt gata peste ele se pune cam 2/3 din salata de castraveciori si ceapa dupa ce s-a scurs de excesul de lichid, se amesteca bine si dupa ce s-a calit se pune separat intr-un castron.
Se taie carnea fasii se presare peste sare, piper si boia si se amesteca bine.apoi se pune intr-o tigaie in ulei de masline si se prajeste. Cand e aproape gata se adauga coniacul si se lasa pana ce alcoolul se evapora. Peste acest continut se adauga salata calita, iaurtul si laptele. Se amesteca bine si se lasa pana ce sosul se ingroasa putin.
Pe un platou se pune in aceasta ordine: spanacul. orezul, carnea si salata din tigaie cu tot cu sos (sosul sa fie scurs pe tot orezul) si deasupra se presara restul de salata necalita.
Pofta buna!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Popularitatea lui Bulă
A murit actorul Mircea Crişan
Victor Ponta, la finalul vizitei premierului chinez în România
memorandumurile şi acordurile de investiţii semnate - proiecte care adunate depăşesc 5 miliarde de euro
Fostul sef al Serviciului de Informaţii de la Chişinău comentează declaraţiile lui Băsescu privind unirea
nu ştiu dacă înţelege că aprinde un nou fitil in regiune
Victor Ponta despre declaraţia lui Traian Băsescu privind unirea cu Republica Moldova
e declaraţia de final de mandat a unui preşedinte după 9 ani in care nu a făcut nimic pentru Moldova
La mulţi ani români bucovineni! La mulţi ani România!
95 de ani de la Unirea Bucovinei cu Ţara Mamă. 95 de ani de neuitare!
Guvernul va acorda bugetarilor zile libere care să lege Crăciunul si Anul Nou de week-end
Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, pleaca la Vilnius în aceeaşi aeronavă cu Traian Băsescu
Germania şi Franţa se alătură Marii Britanii în demersurile de limitare a imigraţiei in interiorul UE
Manuel Valls revine asupra afirmaţiilor controversate cu privire la ţigani
Preşedintele CJ Cluj, Horia Uioreanu anunţă că a început devalizarea instituţiilor care trec la autorităţile locale
La „Noaptea reducerilor” va fi si Târg Handmade
Eveniment caritabil la Noaptea reducerilor
Camion distrus parţial într-un incendiu
Flămânzenii desfiinţeaz㠄realizările” primarului Dan Oloeriu (2)
Incendii generate de coşurile de fum
Botoşani/Ungureni: Cum a reuşit Nicu Temciuc să-şi pună ferma pe picioare
Ioan Rotundu
Bugetarii vor sărbători, fraierii vor munci
Ioan Rotundu
One Grande Mall - Filmelre săptămânii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog