Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Fapt divers
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25414
De la 07 Ianuarie 2003
114783847

Gazprom vrea să majoreze preţul pentru Ucraina

  • 21 June 2006, 23:00
Gigantul rus Gazprom a anunţat ieri că va majora preţul pentru gazele naturale livrate Ucrainei. Măsura urmează să fie pusă în aplicare de la 30 iunie, când expiră contractul de 6 luni încheiat iarna trecută între compania rusească şi autorităţile de la Kiev. Vicepreşedintele concernului rus, Aleksandr Riazanov, nu a exclus posibilitatea izbucnirii unui nou război al gazelor cu Ucraina. Riazanov a afirmat că negocierile sunt dificile, mai ales în ceea ce priveşte preţul pe anul viitor. Compania de petrol şi gaze Naftogaz din Ucraina a anunţat recent că doreşte ca Rusia să menţină preţul actual al gazelor naturale până în anul 2011. În luna ianuarie, Naftogaz a semnat cu o companie a Gazprom un contract privind livrarea de gaze din Rusia şi Asia Centrală în primul semestru al anului la preţul de 95 de dolari pentru mia de metri cubi. Preţul gazelor ruseşti livrate Ucrainei este de 230 de dolari, dar ele sunt amestecate la frontiera ucraineană cu gaze din Turkmenistan, mult mai ieftine, ceea ce face ca preţul pe care Kievul îl plăteşte să fie de 95 de dolari. În prezent, însă, Turkmenistanul negociază cu Gazprom o creştere bruscă a preţului la gazele naturale de la 66 de dolari pentru mia de metri cubi la 110 sau 125 de dolari, începând cu cel de-al doilea semestru al acestui an. O astfel de creştere va avea impact imediat asupra preţului pentru Ucraina care ar putea ajunge până la 140-150 dolari.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Preluarea marilor contribuabili se face la 1 iulie
Baia Centrală, în renovare
Năravul l-a dat pe mâna poliţiei
De la testul naţional, la spital
Matematica, piatra de încercare a testelor naţionale
Medici sancţionaţi de casa de asigurări
Pacienţi trataţi din milă
O nouă zi dedicată demolărilor
Ploile au făcut ravagii în judeţ
Medicii s-au transformat în recuperatori
Cel mai bun poliţist este femeie
profesie moştenită din familie cei anchetaţi de ea ajung pe mâna soţului, la Penitenciar consilierul juridic al IPJ s-a şcolit la securitatepoliţista care a predat limba română maghiarilor
Coreea de Nord sfidează presiunile internaţionale
Ovidiu Tender aşteaptă decizia CEDO
Constantinescu cere SRI să transmită documentele referitoare la Traian Băsescu
Urmări grave ale ploilor abundente din ultimele 24 de ore
Subiecte sensibile pentru ambele părţi pe masa de lucru
Un motociclist beat a lovit un Opel
Credite cu dobândă redusă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă