Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Învăţământ
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16403
De la 07 Ianuarie 2003
86824027

Generalul Ştefan Dănilă, numit şef al Statului Major General

  • 27 December 2010, 23:00
Generalul-maior Stefan Danila a fost numit in functia de sef al Statului Major General (SMG) al Armatei Romane, in locul amiralului Gheorghe Marin, printr-un decret semnat, luni, de catre presedintele Traian Basescu, informeaza Administratia Prezidentiala.
Ofiter de aviatie, Danila a indeplinit pana acum functia de loctiitor al sefului SMG. Potrivit site-ului SMG, Stefan Danila s-a nascut la 14 mai 1965, in Targu Neamt, judetul Neamt.
Dupa absolvirea Liceului Militar "Stefan cel Mare" din Campulung Moldovenesc, a urmat cursurile Scolii Militare de Ofiteri de Aviatie "Aurel Vlaicu" si a fost brevetat pilot militar.
In perioada 1987-1998, a indeplinit succesiv functii de pilot, pilot-sef, instructor de zbor si comandant patrula. In perioada 1998-2000, a urmat cursurile Academiei de Inalte Studii Militare, Facultatea Interarme. Dupa terminarea studiilor, a fost numit in functia de ofiter I in biroul operatii la Grupul 95 Aviatie Vanatoare, iar din anul 2001 a fost comandant escadrila la Centrul 95 Trecere pe Avioane Supersonice, apoi la Baza 95 Aeriana.
Intre anii 2005-2008, a indeplinit functia de sef sectie metodica pregatirii de zbor in Statul Major al Fortelor Aeriene.
In aprilie 2008, a fost numit comandant al Bazei 95 Aeriene, iar in septembrie, acelasi an, comandant al Bazei (Flotilei) 90 Transport Aerian.
Stefan Danila a obtinut succesiv calificarile de pilot si instructor de zbor pe avionul de lupta, iar din anul 2009 a inceput zborul pe avionul de transport C-130 Hercules.
In anul 2005, a urmat Cursul postuniversitar de perfectionare in conducerea marilor unitati operative din Fortele Aeriene, la Colegiul de Razboi, iar in anul 2007 cursul principal "Probleme actuale ale securitatii nationale" la Colegiul National de Aparare.
In perioada 2006-2009, a fost doctorand in stiinte militare, obtinand titlul stiintific de doctor in 2009, cu lucrarea "Securitatea aeriana in contextul globalizarii". Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Schimb de amabilităţi
A spart biserica de Crăciun
Accidente rutiere cu morţi şi răniţi în zilele de Crăciun
Banii „papaţi” de Apa Grup în avans pot fi pierduţi
Ieri, la Ungureni, un impresionant spectacol de tradiţii şi obiceiuri
Crăciunul la Capela Militară
Juventus l-a găsit pe noul Buffon. E român şi are 16 ani
Dmitri Medvedev: Nu va fi niciun China Town în Rusia
Acordarea cetăţeniei ungare va reunifica naţiunea
Caricatura zilei: Un altfel de colind
Şi în 2011 elevii vor avea pentru examene modele de subiecte
IŞJ aminteşte directorilor de şcoli că anul 2011 vine cu evaluarea muncii lor
Judeţul Botoşani va fi supus unui studiu medical amănunţit
Medicii de la UPU au avut zile grele de Crăciun
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă