Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21597
De la 07 Ianuarie 2003
122881664

Georgian Enache: "Jandarmii au respectat legea când au dat amenzi protestatarilor.

  • Nemulţumiţii le pot contesta în instanţă"
  • 10 April 2018, 23:00
Jandarmeria Capitalei a aplicat amenzi protestatarilor din Piaţa Victoriei în conformitate cu legea, iar cei care se consideră nedreptăţiţi le pot contesta în instanţă, a declarat, marţi, pentru Agerpres, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al instituţiei.
Georgian Enache a precizat că la protestul de marţi dimineaţă din faţa Ministerului de Interne au fost date din nou amenzi pentru încălcarea legii.
"Este vorba de un protest spontan, la care au participat 10 persoane nemulţumite de aplicarea unor sancţiuni. Un echipaj de jandarmi a fost trimis în zonă pentru asigurarea măsurilor de ordine publică. Persoanelor le-a fost adus la cunoştinţă faptul că tulburau ordinea şi liniştea publică şi că participă la o adunare publică nedeclarată, fapt pentru care vor fi sancţionate. Au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 18.800 de lei pentru organizarea unei adunări publice nedeclarate şi săvârşirea unor acţiuni şi fapte de natură să tulbure ordinea publică", a precizat Enache.
Câteva persoane au protestat, marţi, în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne, susţinând că atât ministerul, cât şi alte instituţii ale statului sunt conduse de 'oameni cu un nivel de cultură foarte scăzut', ceea ce a dus la abuzuri prin amendarea de-a lungul timpului a mai multor protestatari #rezist
. "Ministerul confundă sărbătoarea Paştelui cu sărbătoarea Crăciunului - ceea ce s-a întâmplat în Vinerea Paştelui, când un comunicat oficial al Inspectoratului General de Poliţie spunea că, cu ocazia sărbătorii Naşterii Domnului, ne urează Paşte Fericit. Este încă o dovadă că aceste instituţii sunt conduse de oameni cu un nivel de cultură foarte scăzut. Am văzut foarte clar ce s-a întâmplat la tribuna Parlamentului cu prim-ministrul, care a avut un discurs complet, complet analfabet", a declarat Cristian-Mihai Dide, prezent la protest.
Oamenii au adus în faţa Ministerului de Interne un brad pe care l-au 'împodobit' cu amenzile primite de protestatari în Piaţa Victoriei şi în mai multe locuri unde au avut loc manifestaţii împotriva Guvernului.
"Acest brad se referă la Naşterea Domnului, pentru că Naşterea Domnului este în zona Crăciunului, nicidecum în cea a Paştelui, iar amenzile - am vrut să arătăm abuzul la care duce această incultură din instituţii. Deci, în momentul în care avem şefi şi directori în instituţii publice cu un nivel de cultură foarte scăzut, atunci se produc abuzuri şi noi primim amenzi pe bandă rulantă doar prin prisma faptului că vrem să atragem atenţia că ei nu ştiu să îşi facă treaba", a mai spus Cristian-Mihai Dide.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 11.04.2018
Bancul zilei: Supărarea blondei
Deficitul comercial din primele doua luni trece de 1.6 miliarde de lei
Medic chirurg: "Câteva zile până la explozia de frustrări și acuzații din sistemul de sănătate
privind salariile nete care au scăzut multora"
Cotidianul Magyar Nemzet se închide
Soldații israelieni izbucnind în urale după ce un lunetist împușcă un palestinian
Timmermans: Trebuie să ne asigurăm că în Europa nu vor mai exista niciodată dictaturi
Noi proteste față de reducerea sporurilor, la spitale din București și Iași
Un medic comentează propunerea lui Raed Arafat
privind introducerea de restricții pentru ţigările electronice: "Își găsește de lucru pe subiecte care nu au nicio legătură cu fișa postului"
Dragnea spune că nu se vor face remanieri săptămâna viitoare
Despre o eventuală dispută cu Fifor, ministrul Apărarii: "Nu am dispute cu nimeni"
România stă cel mai rău din UE la raportul dintre populație și decesele în accidente rutiere
Evreul Vexler să ne umileşte în propria noastră casă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog