Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15988
De la 07 Ianuarie 2003
113020485

Germania alături de Rusia împotriva unirii celor doua state româneşti

  • 13 December 2013, 23:00
După ce s-a văzut cu cei 17 milioane de est-germani în căruța UE peste noapte, Berlinul refuză cu obrăznicie dreptul altor națiuni de a se reîntregi. Cam asta rezultă din declarațiile ambasadorului german la Chișinău făcute făcută în cadrul emisiunii „Politica" de la TV7, transmite Romanian Global News.
Nesimțirea ambasadorului german la Chișinău manifestată în respectiva emisiune este întrecută doar de cea a funcționarilor germani din Ministerul de Externe de la Berlin care nu mai contenesc să explice delegațiilor de la Chișinău care vin în Germania că aceștia vorbesc "moldoveneasca" nu româna.
Potrivit ambasadorului Germaniei la Chișinău, Matthias Meyer, discuțiile despre unirea acestor două state românești sunt ca o „furtună într-un pahar cu apă".
Ambasadorul care prin declarații sale continuă gândirea totalitară a lui Hitler și Stalin, a declarat că Germania vede Republica Moldova ca stat aparte. Totodată, acesta a subliniat faptul că discuția despre unire nu ar trebui să existe în aceste momente.
Ce vrea să spună prietenul lui Hitler și Stalin de la Chișinău: Adică noi gemanii după ce ne-a durut în cot de faptul că Marea Britanie și Franța se opuneau ca noi să-i aducem în UE pe cei 17 milioane de est-germani și am făcut reunirea celor doua state germane, ne opunem ca și voi, românii, să faceți ce am făcut noi cu toate că voi nu aveți de introdus în UE decât 3 milioane de români.
Logica nazistă discriminatorie pe care o folosește trimisul Berlinului la Chișinău arată că dispariția lui Hitler nu a mișcat pre multe în conștiința unor reprezentanți ai Germaniei trimiși prin lume.
Făcând referire la declarațiile unioniste ale Președintelui României Meyer continuă să abereze : „Noi îi respectăm pe toți președinții țărilor membre ale Uniunii Europene și fiecare poate să aibă propria părere. Noi vedem Republica Moldova ca stat aparte. Un stat care este un subiect al dreptului internațional. Un stat care se află pe drum spre Europa. Și sperăm că va ajunge membru al Uniunii Europene. Și această cale merge direct spre Europa. Pentru aceasta nu aveți nevoie de altcineva. Sunteți cu toții bineveniți la noi. Această discuție nu trebuie să fie acum. Aș numi această discuție ca o furtună într-un pahar cu apă. Prin urmare acestui subiect nu i-aș da o valoare prea mare acum."
Ce să înțelegem de aici? Că RDG (fosta Germanie de Est) nu era subiect de drept internațional atunci când s-a unit cu Germania Federală? Evident că da. Dar acest fapt nu a contat în fața germanilor care au hotârât că vor să trăiască în aceeași țară, în Uniunea Europeană și sub umbrela NATO.
Atunci când românii de pe cele două maluri ale Prutului vor hotărâ același lucru, toți naziștii din MAE-le german pot să se dea cu cu șezutul zile întregi de poarta Brandenburg că tot nu vor avea ce face....Vor rămâne doar cu o mare durere ...la noadă!
Potrivit lui Meyer, în Germania nu se discută subiectul unirii României cu Republica Moldova. „Nu trebuie să vă îngrijorați, în Germania nimeni nu s-a gândit la așa ceva. Pentru noi acest lucru nici nu se discută. Nu este o discuție acest subiect", a subliniat ambasadorului Germaniei la Chișinău.
Aici Meyer are dreptate. De ce să se discute așa ceva atâta timp cât asta nu este treaba Germaniei. Treaba Germaniei este să-și ceară iertare în fiecare zi pentru crimele odioase comise de poporul german față de poporul evreu și de popoarele Europei.
Printre ele, poporul român care este una din victimele politicii externe naziste a Germaniei lui Ribentropp și a politicii externe staliniste a lui Molotov, politică externă pepetuată astăzi de diplomați ca Matthias Meyer.
Și daca cumva bunul simț mai face parte din comportamentul internațional al Germaniei, să încerce măcar să-și ascundă ieșirile cu tentă nazistă care răzbat dincolo de efortul de a pastra aparențele.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Marea mărturisire
Gastronomie: Jumări şi untură
Unchiul foarte influent al liderului Kim Jong-un a fost executat
Victor Ponta, întrebat de ce nu aprobă memorandumul cu Rompetrol şi proiectul Roşia Montana prin Hotărâri de Guvern
noi luăm decizii, după aceea noi răspundem pentru ele
Imigranţii din Marea Britanie vor fi supuşi unui test de 100 de întrebări pentru obţinerea de beneficii sociale
Directorul Institutului Elie Wiesel: Lucian Bolcaş a vehiculat valori ce îl situează la marginea valorilor democratice
Deputatul PSD, Marian Neacsu, trimis în judecată de Parchetul General pentru conflict de interese
Victor Ponta nu renunţă la susţinerea lui Lucian Bolcaş pentru CCR care va fi susţinut şi de liberali
Apreciez sinceritatea lui Traian Băsescu când a anunţat că s-a înţeles cu Antonescu să mă bage la închisoare
Botoşani: Moş Crăciun le-a adus câte o condamnare şi confiscarea averii
Spitalul judeţean, mărul discordiei dintre Ţurcanu şi directorul CAS
Autoturism distrus parţial într-un incendiu
Locuinţă aprinsă de un jar căzut din sobă
Tineri fotografi în pelerinaj la mănăstiri
Daruri de la Comunitatea evreilor din București la Ștefănești
Poate vinul roşu să vindece cancerul şi să prelungească viaţa sau e doar un mit?
cât ar trebui sa bei pentru a obţine efectele scontate?
UE si SUA sunt democraţii care cred în puterea pieţelor deschise şi apîră ferm statul de drept
Inamicii si prietenii României
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă