Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
6209
De la 07 Ianuarie 2003
78577546
Gheorghe Ifrim şi Mircea Silaghi,

Negociatorul şi pistolarul din ”Vine poliţia!”

  • 1 September 2008, 23:00
Sunt doi poliţişti aiuriţi, conduşi de inspectorul-şef Fane Popovici, care intră tot timpul în încurcături şi care încearcă să găsească soluţii pentru a ascunde gafele şi prostiile de la serviciu. Alături de Ioan Gyuri Pascu (Fane), actorii Gheorghe Ifrim (Marian) şi Mircea Silaghi (Luca) formează trio-ul de rezistenţă din serialul ”Vine poliţia”, care debutează în toamnă la Pro Tv.

Gheorghe Ifrim, ”negociatorul” din ”Vine poliţia!”
Actorul Gheorghe Ifrim se alătură din această toamnă distribuţiei serialului ”Vine poliţia” în rolul lui Marian Marin, prietenul de-o viaţă şi colegul de muncă al lui Fane (Ioan Gyuri Pascu). Marian este ”negociatorul” din trio-ul buclucaş de poliţişti, după cum singur mărturiseşte: ”El este cel care în situaţiile limită negociază cu infractorii. Marian este un poliţtist sensibil, cu suflet mare, care uneori se înduioşează chiar şi când vede infractori răniţi ... de fapt, suferă pentru orice victimă. De multe ori face gafe şi ai senzaţia că nici nu e făcut pentru meseria asta, însă face echipă bună cu Fane şi Luca, se încurajează şi îşi susţin moralul reciproc”, spune actorul.
Chiar dacă nu este prima oară când îmbracă haina de poliţist pe scenă, Gheorghe Ifrim mărturiseşte că personajul său din serialul de la Pro Tv reprezintă primul rol de ”poliţist serios”: ”Pe vremea când eram în grupul Vouă am facut tot feluri de pamflete, de pastile în care s-a întâmplat să fiu şi poliţist. Aici însă este un pic mai greu pentru că neavând această experienţă trebuie să îmi asum personajul, să îmi imaginez cum ar reacţiona el, care sunt mecanismele gândirii lui. Am avut mari emoţii la început, mai ales la primele secvenţe în care am tras cu arma, dar până la urmă m-am obişnuit şi cu asta ... la un moment dat chiar mă simţeam un mic Bruce Willis”, glumeşte el.
Bucuros că poate face parte din acest serial diferit de restul producţiilor de televiziune de până acum, Gigi, cum îi spun toţi apropiaţii, povesteşte că încă de la prima citire a textului şi-a dat seama că are în faţă un film foarte bun. Întrebat ce l-a atras la acest serial, răspunde scurt: ”Absolut totul: de la scenariu, la distribuţie, la stilul de filmare ... În plus, m-a atras şi ideea de a mă rupe un pic de sitcom şi de a intra într-un proiect în care se lucrează în regim de film.”
Cât despre echipa cu care lucrează la ”Vine poliţia!”, actorul proaspăt devenit poliţist pe micile ecrane are numai cuvinte de laudă: ”Avem parte de o atmosferă plăcută la filmări, iar asta este foarte important pentru bunul mers al lucrurilor. Eu personal sunt încânat de toţi din echipă şi mă înţeleg bine cu fiecare. Mă bucur că i-am reîntâlnit şi pe regizorii de la “Vine poliţia!”. Cu Anca Maria Colţeanu am lucrat mult în facultate, am fost colegi, şi am pregătit împreună multe examene de an – îmi vine în minte “Trei surori”, de Cehov, însă am lucrat cu ea şi la Teatrul Cassandra în “Deşteptarea primăverii”, piesă cu care a obţinut diploma UNITER pentru cea mai bună producţie a Şcolilor şi Academiilor de Teatru. De asemenea, mă aflu la a doua colaborare cu regizorul Phil Ramuno, cu care am lucrat în perioada “La Bloc” şi cu care mă înţeleg foarte bine, iar pe Dragoş Buliga l-am cunoscut odată cu acest proiect de la Pro Tv şi îl apreciez foarte foarte mult pentru că este genul de regizor care ştie ce să ceară unui actor.
O altă mare bucurie a mea este faptul că l-am întâlnit cu ocazia acestui proiect şi pe idolul meu, Horaţiu Mălăele, un actor la care ţin foarte mult, cu care îmi doream de mult să joc şi de la care am de învăţat.” Ce face în timpul liber? ”Recuperez!”, spune Gigi Ifrim. ”Stau lângă familie, mă bucur de timpul petrecut cu soţia şi cei doi băieţi ai mei, Crsitian, care face 4 ani, şi Ştefan, de 7 ani jumate. Ne place să stăm împreună şi să ne întâlnim din când în când cu prietenii noşti dragi. E adevărat că atunci când intri într-un astfel de proiect solicitant, nu prea îţi mai rămâne timp liber, e greu, dar şi foarte frumos”, a încheiat actorul.

Mircea Silaghi, cuceritorul impulsiv de la Pro Tv
”Luca este un tip impulsiv, care nici măcar nu se străduieşte să îşi ascundă primele reacţii, este foarte bun prieten cu Fane şi Marian şi, în esenţă, este un om bun, chiar dacă uneori pare egoist.” Aşa îşi începe actorul Mircea Silaghi descrierea personajului pe care îl joacă în serialul ”Vine poliţia!”. ”De multe ori nu face cele mai bune alegeri, dar este temperat de cei doi prieteni şi colegi de muncă. Este un adevărat crai, pentru că de el se îndrăgostesc cam toate femeile, iar el dă curs tuturor avansurilor şi nu se dă în lături de la o aventură de-o noapte ... dar are câteva slăbiciuni, cum ar fi Ana (Aylin Cadâr), fiica lui Fane, la care chiar ţine”, mai spune el. Cooptat în echipa de poliţişti a serialului de la Pro Tv, telespectatorii se vor întâlni din toamnă cu Mircea Silaghi în rolul lui Luca Simion, genul de poliţist care s-a uitat prea mult la filme americane, care trage foarte bine cu arma şi este tot timpul în alertă.
Originar din Baia Mare, Mircea spune despre el că este un soi de ”nomad” pentru că s-a plimbat foarte mult prin ţară şi a schimbat mai multe locuri de muncă: ”Eu sunt din Baia Mare şi am făcut facultatea de teatru la Tg. Mureş. Acum sunt angajat la Teatrul ”Mihai Popescu” din Târgovişte, cam de un an de zile, unde mă simt foarte, foarte bine. În Bucureşti am ajuns tot datorită teatrului: la Târgovişte am început să primesc tot mai multe propuneri pentru proiecte în Bucureşti şi, în timp, aproape că m-am mutat aici.” Chiar dacă la Pro Tv telespectatorii îl vor cunoaşte în ipostaza de ”pistolar”, Mircea Silaghi nu se fereşte să dezvăluie că joacă şi în piese de teatru pentru copii: ”În afară de filmările pentru ”Vine poliţia” nu am nici un proiect nou, însă joc în spectacolele mele de la Târgovişte, în piese pentru copii, care sunt delicioase – de exemplu, sunt unul dintre pitici în ”Albă ca Zăpada”, dar am un rol şi în ”Neghiniţă” sau în piesa ”Vaca Rosemarie”, de Andriy Beyeler – dar şi în piese pe zona underground (”Crize”, de Mihai Ignat)”, spune el.
Cu atâtea proiecte în derulare, tânărul actor spune că vara aceatsa şi-a şters vacanţa de pe lista de priorităţi: ”Din păcate nu am apucat să merg în vacanţă pentru că după stagiunea de la Târgovişte am filmat pentru lungmetrajul ”Tanti”, în regia lui Şerban Marinescu, apoi am început filmările pentru ”Vine poliţia!”.” (Camelia Cavadia)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CLXXX)
(Ioan Rotundu)
Dragostea profesoarei Negri pentru cultură a învins prejudecăţile
Expoziţia pictorului Simidreanu va putea fi pusă în valoare
Măsuri întreprinse pentru reluarea plăţilor prin Programul SAPARD
Ministrul David vrea să-i apere pe poliţişti de nocivitatea grupărilor mafiote
Două medalii şi trei menţiuni la Olimpiada Internaţională de Astrofizică
Poziţia României privind reforma Politicii Agricole Comune
Basarabia rămâne dependentă de relaţiile bilaterale cu Federaţia Rusă
Se pregăteşte să critice blajin Moscova pentru agresiunea din Georgia
Adoptarea limbii de stat şi revenirea la alfabetul latin, primul pas spre independenţă
Basarabia este binecuvântată şi apărată de Patriarhia Română
Durata concediului de maternitate ar putea creşte de la 14 la 18 săptămâni
Învinsă de ţigani la Craiova, Poliţia a atacat în forţă o mie de tineri paşnici
Băncile îşi INTEROGHEAZĂ clienţii români mai rău ca Securitatea
” Nu ne dai fisa medicala ? Nu îţi deschidem cont”
Program Tele'M Botoşani marţi, 2 septembrie
Horoscop
Evreul şi Fiscul
Un festival ce va trebui resuscitat
Ioan Rotundu
Tăriceanu... gol puşcă
Creţu n-a trecut examenul
Se va declanşa lupta împotriva cancerului uterin
Şomerii continuă să refuze locurile de muncă existente
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă