Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7777
De la 07 Ianuarie 2003
123131348
pnl
Ghimpu dupa referendum

„Eu tot timpul am soluţii, dar vreau să am şi oameni cu care să le realizez”

  • 6 September 2010, 23:00
Politica antistatală a comuniștilor, lipsa consolidării Alianței pentru Integrare Europeană, toți au crezut că pot merge pe cont propriu deja, și indiferența cetățenilor - sunt motivele prezenței extrem de scăzute la vot". Declarația îi aparține președintelui interimar, Mihai Ghimpu, făcută în cadrul unei ediții speciale la Jurnal TV, transmite Romanian Global News.
Deși crede că AIE a informat suficient societatea, Mihai Ghimpu recunoaște că liderii Alianței nu au fost suficient de „concentrați pe referendum". „Nu a fost informată prost societatea, problema e că nu am fost concentrați anume pe referendum. Am încercat dezbateri pe diferite subiecte care i-a supărat pe alegători, probabil", crede președintele interimar.
Întrebat despre ce are de gând să facă mai departe și dacă mai are vreun ac în mânecă, președintele Ghimpu s-a arătat și optimist, și pesimist, în același timp. „Eu tot timpul am soluții, dar vreau să am și oameni cu care să le realizez", a declarat Ghimpu.
Solicitat să precizeze dacă va fi dizolvat parlamentul în această toamnă, președintele Ghimpu a fost concis: „Constituția mă obligă să dizolv Parlamentul".
Pe de alta parte unul din analistii care il critica de obicei pe Ghimpu, Igor Botan, a declarat la Publika Tv ca "PCRM face un cadou d-lui Ghimpu - acesta ramane in continuare presedinte interimar, fapt cel mai mult nedorit de comunisti. Tot comunistii au boicotat referendumul, deci l-au ajutat pe Ghimpu sa ramane in functie."
Analistul observa ca "esecul referendumului va consolida din nou AIE, care e pe moarte ca alianta. În situatia care se contureaza, Mihai Ghimpu ramane presedinte pana in primvara, Filat este in continuare prim-ministru, iar Marian Lupu ramane fara functie din nou".
La randul sau consilierul prezidential al Presedintelui Ghimpu, Dan Dungaciu, a declarat la TVR 2 ca in conformitate cu Constitutia presedintele trebuie sa dizolve Parlamentul si sa convoace alegeri parlamentare "Intr-un termen rezonabil". Care va fi acesta, tinand seama ca populatiei ii va fi dificil sa treaca peste inca o campanie electorala si peste noi alegeri, in prag de iarna, vom vedea.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Un jurnalist la psihiatrie
Emil Boc: Legislaţia trebuie să încurajeze munca.
Franţa vrea să retragă cetăţenia imigranţilor care au ucis poliţişti
Nu există înlocuitori ai unei politici economice sănătoase
688 proiecte ale IMM înregistrateîn 80 de minute - pentru finanţare UE
Prezenţă la vot de 29,67. 89,20%, au votat “Pentru”
Topul politicienilor botoşăneni
Drama celor doi fraţi oligofreni din Cândeşti
Avariile dau bătăi de cap celor de la APA GRUP
Avaria de la Leorda remediată
Clienţii societăţii Termica nu vor rămâne fără apă caldă
Primarul Cătălin Flutur a votat pentru depunerea mandatului PD-L
Termica îşi joacă zestrea ca să ademenească Apa Grup
Prima rectificare negativă pentru municipiul Botoşani
Cadrele didactice au probleme cu gradaţia de merit
Rezultatele de la Bac arată slaba pregătire a elevilor
Majorarea lefurilor celor din sănătate înseamnă practic o diminuare a lor
Majorarea lefurilor celor din sănătate înseamnă practic o diminuare a lor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog