Mod de preparare: Se curăţă ceapa, morcovul, pătrunjelul şi ţelina, se taie apoi rondele şi se călesc toate 3-4 minute, în tot uleiul, la foc mic, amestecând mereu. Se adaugă carnea tăiată bucăţi, se toarnă apă fierbinte cât să le cuprindă, se pune sare, după gust şi se lasă să fiarbă Când dă în clocot, pui păstăile de fasole verde rupte în 2-3 bucăţi şi varza tăiată fideluţă, se lasă să fiarbă până se înmoaie toate legumele şi se mai adaugă apă caldă dacă scade sosul. Când carnea este aproape fiartă, se adaugă ardeiul felii subţiri, dovlecelul tăiat cubuleţe, vânăta tăiată bucăţele şi presată bine ca să se scurgă de zeamă. Se lasă să fiarbă şi după 10 de minute se pun roşiile tăiate felii, conopida desfăcută în bucheţele, un vârf de cuţit de piper şi apă, dacă mai trebuie. Se mai fierbe totul acoperit la foc mic sau se dă la cuptor, la foc potrivit, tot acoperite ca să mai scadă sosul. Se presară frunzele de pătrunjel şi ţelină tocate. (Lucullus)