Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2120
De la 07 Ianuarie 2003
108771539

Gorbăneşti: Colina de asfalt şi dovada lucrului prost făcut

  • Ioan Rotundu
  • 30 May 2017, 23:00
Despre drumul comunal de la Gorbăneşti asfaltat în pragul iernii trecute de către firma botoşăneană ABC Construct SRL s-a scris frecvent în Jurnalul Drumul cuprinde segmentul care uneşte satele George Coşbuc, Socrujeni şi Tomeşti cunoscut şi sub numele de Saulea.
Între Tomeşti şi Socrujeni, imediat ce s-a terminat de tunat asfaltul, sub greutatea primului autoturism trecut, stratul de asfalt s-a rup pe o lungime de mai multe zeci de metri. A venit iarna iar crăpătură largă între 5 şi 10 cm a dispărut sub zăpadă. Cum a dat primăvara şi s-a topit zăpada, am verificat dacă firma constructoare a trecut la efectuat reparaţiile. Nici vorbă! Dimpotrivă, cu vreo sută de metri mai jos de prima crevasă s-a produs o a doua, semn că lucrarea a fost extrem de superficial executată iar recepţia ei făcută de primarul comunei Gorbăneşti Gică Iliescu a fost una formală, plata lucrării făcându-se integral şi chiar anticipat executării lucrărilor.
Ieri, am trecut din nou prin zonă. De această dată am găsit lucrările de refacere a drumului începute. Ca să vă daţi seama cât de prost s-a lucrat la drum, sau cât de mult s-a furat, priviţi colina de asfalt la care se poate observa grosimea stratului turnat. Deocamdată s-a desfăcut asfaltul pe cele două zone unde drumul s-a rupt şi s-a turnat un nou strat de piatră.
De la un cetăţean trecător prin zonă am aflat că primarul Iliescu este extrem de supărat pe mine şi mă vorbeşte foarte urât. Dacă mă vorbeşte urât, n-am a mă supăra. Omul vorbeşte după cum îi este nivelul de cultură. Iar nivelul lui de cultură, că i-l cunosc de când este primar la al patrulea mandat, este tot atât de solid pe cât a fost turnat stratul de asfalt de firma constructoare.
Voi urmări cum se va turna noul strat de asfalt şi mai ales cine va suporta în final contravaloarea lucrărilor de refecare. Să se roage primarul de preotul paroh Corneluş Aniţulesei, cu care se aseamănă când vine vorba de afaceri prospere pe banilor altora, să nu-i vină într-o dimineaţă, pe la răsăritul soarelui, nişte musafiri nepoftiţi care să-l invite să ia loc cine ştie pentru cât timp.
Că nu sunt dispus să trec cu vederea tâlhăria care s-a pus la cale pe seama modernizării acestui drum, voi pe aproape la tot ce va urma.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Filozofia lui Voltaire
Horoscopul zilei de 31.05.2017
Vesti bune pentru comerciantii din Cluj:
Primaria va elibera de la 1 iulie acorduri de functionare in format electronic
Angela Merkel continua ofensiva: Europa trebuie sa devina un actor diplomatic angajat
Un padurar din Maramures a fost batut rau de cei care taiau ilegal lemne.
Agresorii i-au luat cheile de la masina si arma, tragand doua focuri spre el
Industria de software si servicii IT din Romania va depasi pragul de 4 miliarde euro in 2017
Trump ii raspunde lui Merkel: Germania cheltuieste mult prea putin cu armata si cu NATO
si are un surplus comercial masiv. Situatia se va schimba
Bejinariu (PSD), scapat de urmarirea penala.
Deputatii au respins cererea DNA/ USR si PNL: Parlamentul nu este instanta de judecata
Scutirea de acciza pentru carburantii "masinilor verzi",
stimulent momentan nefunctional: Proprietarii platesc carburantii cu accize, desi sunt scutiti de lege
Scandalul "Oaia ca brand de tara pentru Romania":
ministrul Turismului spune ca vrea sa foloseasca simbolul Mioritei ca sa atraga turistii romani, nu sa inlocuiasca actuala frunza
Petre Daea: Oaia este o statuie vie
Langa oaie gasesti o frunza, langa frunza nu poti sa gasesti o oaie
Blocul devalizat, viceprimarul şi preotul satului Buhăceni
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă