Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Sănătate
Social
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17903
De la 07 Ianuarie 2003
87583410

Gorbăneşti: Deznodământ fericit cu vacile pro. Dumitru Melinte

  • Ioan Rotundu
  • 8 March 2017, 23:00
Despre situaţia socială dezastruoasă în care a ajuns fostul profesor de fizică de la Liceul Agroindustrial Botoşani, Dumitru Melinte, care trăieşte în prezent în satul Bătrâneşti, comuna Gorbăneşti s-a scris pe larg în Jurnalul, realizându-se şi un reportaj filmat.
Se scria atunci că în curtea profesorului, pensionat prematur pe motive de ordin psihic, sunt două vaci care întreaga iarnă au stat sub cerul liber. Rămase fără furaje, vacile erau înfometate iar vecinii profesorului au sunat la Jurnalul pentru ca, la rândul nostru, să sesizăm organele abilitate pentru a salva animalele de la înfometare.
După ce noi am publicat reportajul scris şi filmat, cei de la Direcţia Sanitară Veterinară şi Siguranţa Alimentelor Botoşani, deşi cu greu, s-au implicat în acest caz. „M-am deplasat personal la casa profesorului şi am reuşit să-l convingem să vândă vacile unui alt crescător. Acum vacile sunt pe mâini bune iar cea mai slabă, şi aflată în prag de moarte, a fost salvat㔠– a declarat medicul veterinar Iulian Zisu.
Mai rămân neclarificate o serie de aspecte de ordin administrativ. O vacă decedată anul trecut a fost îngropată, la indicaţia primarului comunei Gică Iliescu, lângă casa profesorului. La data când noi am filmat profesorul mai ţinea în casă un viţel nou-născut, mort de 6 zile.
L-am întrebat pe medicul veterinar Zisu ce obligaţii avea primarul comunei. „Legea s-a schimbat iar pe cea nouă n-o cunoaştem nici noi prea bine. Cert este că primăria nu mai are obligaţia să încheie contracte cu firme specializate în incinerarea animalelor, această obligaţie revenind Consiliului judeţean” – ne-a explicat acesta.
Finalul acestei triste drame sociale a fost unul fericit. Vacile au fost salvate de la moartea prin înfometare iar de sancţionat, pentru că s-a ajuns într-o asemenea situaţie semnalată de noi, n-a fost sancţionat nimeni pentru că vechea legislaţie a fost schimbată iar cea nouă este în curs de implementare .
Rămânem la convingerea că dacă nu urmăream acest subiect şi nu insistam la autorităţile statului abilitate, vacile ar fi murit prin înfometare. Din păcate, nu toate părţile implicare au înţeles corect demersul nostru, primind şi reproşuri că am făcut prea mare zarvă şi am supra-dramatizat evenimentul. Dar dacă ne-am fi ocupat de accidente, hoţii, acte de violenţă şi am fi ridicat în slăbi activitatea celor din PSD, ar mai fi fost salvate vacile? Eu cred că nu!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Lipsa de experienţă
Horoscopul zilei de 9.03.2017
Oficial din guvern: Romancele trebuie incurajate sa-si deschida afaceri, pentru autonomie economica
urcan acuza UDMR ca devine "din ce in ce mai mult" parte a colitiei de guvernare
Care sunt riscurile consumului de vin si ce beneficii are pentru organism
Liviu Dragnea despre Victor Ponta:
Daca imi va trimite o demisie in alb nu o voi activa. Sper sa ii treaca supararea
Victor Ponta: Imi doresc cel mai tare ca Guvernul Grindeanu sa aiba bani de salarii.
Deocamdata sunt speriat ca nu o sa fie usor
Salariatii din Sanatate vor primi cresterea salariala completa in 2018;
ceilalti bugetari vor primi cresterile etapizat in patru ani. Dupa 2021, toate salariile bugetarilor vor fi actualizate cu rata inflatiei
Scandal in Comisia pentru Industrii din Camera Deputatilor:
Deputatul Iulian Iancu l-a dat afara din sala pe un director din Ministerul Energiei
Euro depaseste 4,55 lei si atinge un nivel maxim de aproape patru ani
Botoşani: Gunoiul menajer continuă să ne usuce buzunarele
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă