Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17962
De la 07 Ianuarie 2003
122878029

Grapini: Impozitul forfetar se va aplica şi service-urilor auto

  • 18 February 2013, 23:00
Impozitul forfetar, care ar putea fi aplicat incepand din semestrul al doilea l acestui an, va viza si service-urile auto, transmit oficialii Ministerului Economiei. Ministrul Maria Grapini s-a intalnit cu Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile, carora le-a transmis ca noua modalitate de impozitare care se doreste a fi aplicata domeniului serviciilor vizeaza si sectorul intretinerii si repararii autovehiculelor.
"Aceasta va avea drept scop, instituirea unui impozit pe principii de echitate, care va favoriza companiile care-si platesc corect si cu regularitate obligatile catre stat", a spus Grapini. Reprezentantii Asociatiei au mentionat ca vor sustine demersul Ministerului in acest sens si ca isi vor oferi sprijinul in efectuarea studiului de impact in acest domeniu cu situatii si propuneri concrete.
Din semestrul al doilea s-ar putea aplica impozitul forfetar. Acum se lucreaza la un studiu care va fi inaintat Ministerului Finantelor. Daca studiul va fi finalizat in primul trimestru, impozitul se va aplica din a doua jumatate a anului. Daca studiul nu va fi finalizat, el se va aplica din 2014", a explicat Grapini, ministrul pentru IMM, Turism si Mediu de Afaceri. Ea a aratat ca in prezent consilierii ministerului stabilesc numarul de restaurante, pensiuni, baruri si alte structuri care ar putea intra sub incidenta impozitului."Am cerut datele de la Statistica, dar nu le au", a mai spus Grapini.
"Nimeni nu a spus ca se aplica de maine. Introducerea se va face dupa realizarea unui studiu de impact. Nu va fi aplicat in primul semestru pentru ca nu se poate, trebuie realizate studii de impact de catre noi si de Ministerul Finantelor. Trebuie sa stii cate baruri sunt, cate restaurante, cate pensiuni. Consilierii culeg date pentru a avea un fond de calcul. In alte tari se aplica la 27 de servicii, probabil ca nu vor fi toate", a spus Grapini.
Potrivit acesteia, firmele care declara cifra de afaceri zero sau afaceri foarte mici nu vor plati, iar impozitul va fi diferentiat pe sectoare. In schimb, cei care nu vor plati forfetarul vor suporta 15 controale de la Fisc in fiecare an. Plafonul de la care se va aplica forfetarul a fost dezvaluit deocamdata.
"Nu poate fi acelasi nivel al impozitului pentru taximetristi si pentru hoteluri. Si taximetristii vor plati, asadar. Vrem sa aplicam impozitul fara sa distorsionam piata si sa introducem o etica in afaceri. Toti trebuie sa plateasca. (...) Cei care nu platesc forfetarul vor fi vizitati de 15 ori pe an de Fisc", a mai spus Grapini.
Potrivit ministrului, reprezentantii mediului de afaceri vor trimite acei indicatori care sa fie urmariti la aplicarea acestui impozit. Am avut deja primele intalniri, luni urmeaza altele, pana la consultarea tuturor reprezentantilor din mediul privat care s-ar putea afla sub incidenta impozitului forfetar", a mai adaugat Grapini. Reamintim ca, in octombrie 2010, Guvernul Boc a renuntat la impozitul minim aplicat companiilor si a analizat varianta introducerii unui impozit forfetar, dar a renuntat la idee invocand dificultatile care ar putea aparea in administrarea unui astfel de sistem. Ca urmare, a revenit la impozitarea cu 3% a veniturilor microintreprinderilor.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


.Bancul zilei: Leac pentru nervii şefului
Horoscop
Gastronomie: Cartofi şi cârnaţi, scăldaţi în smântână, la cuptor
Nicolae Negru: Nu există soluţii radicale pentru criza AIE
Hugo Chavez, revenire-surpriză iî Venezuela
Traian Basescu câştigă din nou procesul cu Dinu Patriciu in
Jumătate dintre britanici ar vota pentru ieşirea din UEl
Ministrul Vosganian nu agreează cum luptă cei de la Oltchim
el nu acceptă ameninţări cu greva foamei sau că-şi dau foc
Deşeuri din zeci de comune aduse la groapa de gunoi a municipiului
Pe drumul Lui Eminescu
Impozit din bârlogul de după gratii
Ioan Rotundu
IŞJ: Băbuţa Mardare, trimisă la pensie de şeful de partid
Medicii de familie, cu actele la control
Continuă seria angajărilor la Consiliul Judeţean
Ministrul USL a pus bir pentru restanţierii la Bac
Judecătoria Botoşani: L-au părăsit martorii pe Florin Ţurcanu?
Primăria se răfuieşte cu zarzavagii necăjiţi
Au furat din Carrefour
Botoşani: În noua conducere a PP-DD a plouat cu vicepreşedinţi
Patron dorohoian trimis în judecată pentru evaziune fiscală
Primăria Botoşani se va împrumuta cu bani de la băncile străine
La beţie, nepotul şiu-a gâtuit mătuşa
Deşi din Santa Mare, ghinionul l-a lovit la Vereşti
Primăria Botoşani a pus taxă pe mărţişoare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog