Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
5037
De la 07 Ianuarie 2003
74780738

Grătar de miel marinat în sos de iaurt

  • 17 May 2009, 23:00
Grătar de miel marinat în sos de iaurt este o reţetă culinară delicioasă pentru un grătar la iarbă verde, în zilele libere sau în weekend-uri. Carnea de miel pregătită după reţeta de grătar, de miel marinat în sos de iaurt, va fi mai fragedă şi va avea o aromă deosebită. Acest grătar de miel marinat în sos de iaurt se serveşte cu garnitură de salată pregătită din salată verde, ceapă verde şi ridichi.

Ingrediente: 2 kg pulpă de miel, 250 g iaurt, 3 lămâi, 1 legătură rozmarin proaspăt sau 3 linguriţe frunze uscate de rozmarin, 2 linguri ulei de măsline, 6 căţei de usturoi, 2 linguriţe sare, 1 linguriţă piper măcinat.

Mod de preparare: Se curăţă usturoiul şi se pisează cu sarea. Se pun şi frunzele de rozmarin şi se mai pisează un pic, pentru a se sfărâma rozmarinul şi a permite uleiului aromat să iasă în sos. Se adaugă uleiul de măsline, piperul măcinat, iaurtul şi sucul de la lămâie.
Carnea de miel se crestează cu un cuţit şi se aşează într-o cratiţă. Peste carnea de miel se toarnă sosul pregătit anterior, având grijă să fie bine unsă, inclusiv în crestături. Se acoperă şi se dă la frigider, unde se lasă 12 – 24 de ore, având grijă să o mai răsucim din când în când, astfel încât carnea de miel să se marineze uniform în sos.
Se scoate carnea din frigider, se lasă să ajungă la temperatura camerei. Între timp se pregăteşte grătarul, se încinge, se unge cu o bucată de slănină pentru a evita prinderea cărnii de metalul fierbinte. Se scoate carnea de miel din sosul de marinare, se şterge, se condimentează cu sare şi piper şi se pune pe grătar. Se lasă cam un sfert de ora pe fiecare parte.
Poftă bună!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


”Frumuseţe pe muchie de cuţit”
Johannes va fi călcat de un buldozer de 15 tone la ”I.Real”
Obuzul de la Bobuleşti putea exploda oricând
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 18 Mai
Horoscop
Ţăranul şi norocul ratat
Are 24 de ani, este deşteaptă şi vrea...
Comentariul comentariilor LXXVIII
(Ioan Rotundu)
Jaf pe seama banului public la SPADSZA, aflat în subordine CLM Botoşani
Românul şi iarba verde
Ţâbuleac încă mai crede în promisiunea cu fondurile europene
Investiţiile îşi urmează cursul chiar şi în vremuri de criză
Cu strategii durabile treci puntea!
Antonescu şi Geoană i-au dezamăgit pe botoşăneni
Ioan Rotundu
Guvernul Boc a subtilizat şi „coşul minim”
CAS Botoşani va fi integrată într-un sistem informaţional naţional
Soţia şi copilul îi sunt morţi, iar dreptatea este prea departe ca să ajungă la ea
Tezele cu subiect unic la Limba şi literatura română sunt cu bucluc
Geoană i-a dezamăgit adânc pe voroneni
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă