Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16263
De la 07 Ianuarie 2003
122901912
Graţie conducerii PSD a IŞJ Botoşani

De la Dobârceni, directoarea preoteasă a sărit dealul la Dângeni

  • Ioan Rotundu
  • 11 December 2018, 18:46
Profesoara Monica Iliescu este o socialistă înrăită care, graţie voinţei puternicului PSD care a preluat puterea în aprilie 2012, a ridicat-o la Dobârceni la rangul de director de şcoală. N-a contat faptul că Teodora Gaspan era un director competent. Competenţa ei fără apartenenţa la PSD s-a spulberat imediat ce de la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani inspectorul general Mihaela Huncă, la rându-i lider PSD, a decis că nicio şcoală din judeţ nu poate avea alt director decât un membru PSD.
Aşa s-a umplut judeţul, pe parcursul anului n2012, cu directori de şcoală profesori de educaţie fizică, învăţători analfabeţi funcţionali, şi alţi potlogari ajunşi la catedră numai pentru că s-au dovedit utili PSD-ului.
Ca director de şcoală, profesoara Monica Iliescu, soţia preotului Iliescu, a trudit cu sârg pentru pesederizarea unităţilor şcolare din subordine şi a-şi pregăti terenul pentru a candida la funcţia de primar al comunei.
A căpătat experienţă politică în campaniile din anul 2014, cea a alegerilor europarlamentare şi cea a alegerilor prezidenţiale. Ridicată şi la rangul de preşedinte al Organizaţiei locale PSD, directoarea preoteasă şi-a pus soţul să-i facă campanie la slujbele din biserică şi să-l ponegrească pe primarul liberal Radu Livinschi.

Familiei Iliescu i s-a alăturat şi preotul paroh din satul Pădureni, un anume Barbacariu, ajuns pe meleagurile dobârcene de prin părţile Derscăi.
Cu preoteasa director de şcoală, firesc, preotul Iliescu a devenit profesor de Religie. Violent din fire (preotul l-a ciomăgit bine şi pe dascălul bisericii), Iliescu şi-a propus să-i aducă pe elevi pe calea credinţei în Dumnezeu folosind abil palmele, pumnii şi picioarele în fund. Educaţie tipic socialisto-bolşevic fondată de celebrul pedagog rus Anton Makarenko. Aşa s-a ajuns ca un elev din Pădureni, cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate, aflat în grija bunicii, să fie bătut măr de preot. Mărturia elevului,asistat de bunica sa, se poate vizualiza dându-se clik pe imaginea de faţă.
Când alegerile locale din iunie 2016 s-au apropiat de ziua votului, în chiar dimineaţa zilei de votare, zi de duminică, părintele Iliescu a lăsat slujba şi a ieşit pe uliţele satului Dobârceni pentru a-i dirija pe săteni să-i voteze soţia primar. Şi colegul său de sutană, Barbacariu, a procedat la fel în Pădureni.
Monica Iliescu n-a ieşit primar, chiar dacă preoţii socialişti i-au ameninţat pe săteni cu afurisenia. Pierzând alegerile într-un mod ruşinos, Monica Iliescu, aflată în conflict deschis cu primarul Radu Livinschi, a făcut „ciocul mic”, după cum a recomandat liderii PSD celor din opoziţie, după ce PSD-ul a pus mâna pe toate structurile puterii în stat.
O perioadă mi-a lipsit profesoara preoteasă Monica Iliescu, aşternându-se tăcerea. Mi-a fost dat s-o descopăr, în împrejurări tipic socialiştilor, în comuna Dângeni. Ajuns la Dângeni pentru a filma cuvenitul reportaj din seria Centenarului Unirii, la şcoala Strahotin o învăţătoare trufaşă şi repezită la vorbă ne-a luat la întrebări de ce filmăm. I-am explicat că nu filmăm actul educativ ci starea în care se află clădirea şcolii şi a grădiniţei şi că filmăm cu ştirea primăriei.
Cu gura cât şura, Mihaela Pânzaru (foto) – aveam să aflu ulterior cum o cheam㠖 ţipa la noi că ea nu vrea să fie filmată şi nu cumva să îndrăznim s-o dăm pe post. I-am explicat că este funcţionar public, că este în exerciţiul activităţii, că şcoala este unitate de interes public şi că noi avem dreptul să filmăm fără a-i cere voie ei sau altcuiva. Problema este să filmăm ceva de interes public şi nu aiureli.
N-am avut cu cine mă înţelege pentru că învăţătoarea l-a sunat pe directorul şcolii şi voia să mi-l dea la telefon. Eu l-am sunat pe primar şi i-am cerut ei să vorbească cu primarul. Numai că învăţătoarea, socialistă înrăită şi ea, o ţinea una şi bună că trebuie să vorbesc cu directorul şcolii.

Acum îmi pare rău că n-am acceptat să vorbesc. Aveam să aflu ulterior că directorul era preoteasa Monica Iliescu. Aşadar, aşa s-a explicat lipsa sa din peisajul socialist al comunei Dobârceni. În schimb, lucrează din greu la pesederizarea şcolilor din comuna Dângeni.
La şcoala Dângeni sunt suficienţi profesori localnici competenţi să fie directori dar nu sunt în graţiile PSD. Aşa că de la IŞJ au trimis-o pe Monica Iliescu, navetistă ca şi alte cadre didactice. De unde calitate a învăţământului când directorul vine şi pleacă după orarul autobuzului şi nu după nevoile şcolii.
Îi urez profesoarei preoteasă director bun venit în urbea mea natală. Îi promit ei şi învăţătoarei cu gura cât şura că am să mă strădui să le mediatizez rezultatele muncii dar mai ales cele politice în serviciul PSD.
În ce-o priveşte pe învăţătoarea guralivă Mihaela Pânzaru, îmi pare rău c ă secvenţa filmată de cameraman este aşa scurtă. De această dată Popică n-a fost în mână! Dar cred că din secvenţa difuzată se poate deduce cu ce personaj pitoresc m-am confruntat pe holul şcolii din Strahotin. Sper să-i placă de atitudinea sa didactică şi inspectorului general Hârtie. Poate îi acordă şi o gradaţie de merit!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 10– 16.12.2018
Catrenul săptămânii
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 7.12.2018
Lumea lu' Rotundu: 1 Decembrie 2018 - Dangeni
Vădana de la Cotroceni se tânguie de amploarea corupţiei
Ioan Rotundu
Neruşinatelor, aţi pângărit până şi ingenuitatea copilăriei!
Ioan Rotundu
Abramburica, cu forţe proaspete, continuă demolarea învăţământul
Ioan Rotundu
6 amânări a pronunţării într-un dosar de înaltă corupţie
Ioan Rotundu
Victor Ciorbea sesizează Curtea Constituțională
pe motiv că deținuților le este încălcat dreptul la viață intimă
La toată hărmălaia politică, pândarul este UDMR
Ioan Rotundu
Dinamica economică: Ferma de vaci Marocico
Traditii pierdute - Festival de colinde la Pomarla
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog