Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
18080
De la 07 Ianuarie 2003
87583587
Graţie guvernării PSD şi a Doinei Federovici

Întâmpinăm Centenarul Unirii îmbrăcaţi în haine zdrenţuite

  • Ioan Rotundu
  • 24 September 2018, 15:06
Sunt mai bine de şase ani de când gruparea de infractori din PSD şi PNL s-a adunat în alianţa politică numită Uniunea Social – Liberală (USL) şi a acaparat puterea în România la nivel de Parlament şi Guvern. Apoi, gruparea s-a spart pentru că infractorii nu s-au înţeles de la împărţirea sferei puterii.
Social-democraţii a renunţat la colaborarea cu liberalii şi s-au regrupat într-o nouă alianţă, cea ALDE – PSD, grupare condusă, ca să ştie toată suflarea românească şi străină pe mâna cui a încăput România, de doi infractori: Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.
Cu promisiuni abil mascate sub forma pomenilor electorale, cuplul Dragnea – Tăriceanu a pus la punct un amplu plan de jefuire a averii publice, plan menit să le acopere hoţiile printr-un uriaş mecanism propagandistic care să abată atenţia cetăţenilor de la jaful banilor publici, jaf care a luat o amploare greu de imaginat chiar şi pentru minţile bolnave.
Inventarea „statului paralel” a permis infractorilor cocoţaţi la putere să modifice legile penale, să distrugă mecanismul judiciar de administrare a probelor asupra furturilor comise, să-şi pună proprii infractori în punctele cheie ale puterii în stat, uzurpând de calităţi constituţionale Preşedinţia României şi prezentându-l pe preşedintele ţării, ales de peste 6 milioane de români, ca duşman al poporului care nu lasă puterea legitimă a PSD-ului să guverneze ţara. Aşa s-a ajuns ca în numele legitimităţii votului, gruparea mafiotă din PSD care a primit doar votul a 3 milioane de români să-şi bată joc de cele 6 milioane de care l-au votat pe preşedinte.
Cum a fost posibil să se ajungă într-o astfel de situaţie? Pentru că majoritatea covârşitoare a electoratului PSD este formată din români needucaţi, slab educaţi şi care nu mai vor să muncească, obişnuiţi fiind să trăiască din pomenile electorale oferite de PSD contra votului lor. Citeam undeva că dacă s-a legifera ca românii care nu au 8 clase să nu mai poată vota, PSD-ul ar rămâne fără electorat. Nu cred că este o exagerare o astfel de informaţie.
Dar să trec la subiect. Ce-a făcut această guvernare fostă USL şi ajunsă ALDE – PSD pentru judeţul nostru? Nimic, sau aproape nimic! În domeniul investiţiilor stau şi acum ruină a neputinţei guvernanţilor temeliile casei de cultură din centrul municipiului Dorohoi (foto 1), cea din curtea Liceului „Dr. Ciucă” Săveni care trebuia să fie un campus şcolar, cea din faţa Primăriei Darabani care urma să fie o casă de cultură şi care a făcut obiectul unei tranzacţii avantajoase pentru fostul primar PSD Cornel Aroşoaie.
S-a umplut judeţul cu săli de sport şi şcoli construite cu banii Băncii Mondiale care stau nefolosite pentru că nu mai sunt elevi. Alte clădiri şcolare mai vechi stau şi ele ruină pentru că nu mai au întrebuinţare. În tot acest timp s-a început construcţia de şcoli noi, fără nicio logică, investiţii nefinalizate precum cea de la Codreni – Mileanca sau Epureni – Ungureni.
Să mai adăugăm reabilitarea Casei Sofian din Botoşani, o bijuterie arhitecturală de la sfârşitul Evului Mediu, reabilitare începută acum 15 ani şi nefinalizată încă nici măcar în proporţie de 40%. Tot la Botoşani aveam investiţii neterminate, dovadă a incompetenţei guvernării PSD, Parcul Cornişa şi Teatrul „Mihai Eminescu”.
În domeniul infrastructurii rutiere, drumurile naţionale aflate pe raza judeţului au fost doar cârpite şi nu reabilitate în mod gospodăresc. La intrarea în localitatea Leorda s-au cheltuit milioane de lei pentru stabilitatea terenului în pantă, lucrare făcută de mântuială pentru că drumul s-a rupt din nou la nici doi ani de la lucrare (foto 2). L-au cârpit recent, dar nu va ţine prea mult timp.
Situaţie similară şi pe drumul naţional Botoşani – Ştefăneşti, în zona Drislea. Şi aici de zeci de ani se cârpeşte porţiunea supusă alunecărilor de teren fără a se face lucrări de consolidare. Cârpeala este o oportunitate de furt minunată, că doar nu din leafa lui de bugetar şi-a ridicat Viorel Zacreţchi, şeful Secţiei DN Botoşani, vilă somptuoasă în zona Tulbureni.
„Drumul morţii”, adică Botoşani – Suceava, abia terminat de modernizat, se cârpeşte la greu. Pentru că fundaţia n-a fost corect executată, asfaltul se desface iar drumarii îl cârpesc cu smoală şi peticesc acolo unde crăpăturile sunt prea largi sau asfaltul s-a sfărâmat pe porţiuni mai mari.
Cât despre drumul Tg. Frumos – Botoşani, drum pe care nevasta şoferului, senatorul preşedinte al PSD Botoşani, Doina Federovici l-a dat ca sigur reabilitat în acest an, nu s-a pus în mişcare nici măcar proiectarea lucrării., S-a asfaltat „drumul ruşinii” dar nu este meritul PSDF, ci al lui Constantin Conţac care a realizat investiţia pe banii săi. Au trecut 3 luni de când a realizat lucrarea şi acum plânge pe la porţile Regionalei Iaşi să-i dea cele 11 milioane de lei.
R Toate aceste investiţii, clădiri şi drumuri, sunt finanţate şi executate de guvernul PSD şi nu intră sub autoritatea primarilor locali.
Dar dacă trecem în revistă drumurile judeţene, administrate de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, social-democratul Costică Macaleţi, ne lovim de un alt dezastru.
Drumurile judeţene Flămânzi – Prăjeni, Vorona – Corni – Baisa, Dângeni – Pădureni – Mihălăşeni, Hăneşti – Dângeni – Truşeşti, Suliţa – Todireni – Răuseni – Călăraşi, Truşeşti – Albeşti – Todireni, Cordăreni – Vorniceni, Dorohoi – Dumeni şi Havârna – Darabani, Hăneşti – Borolea, Coşula – Vorona, Roma – Nicşeni – Dorobanţi, Săveni – Drăguşeni – Coţuşca – Rădăuţi Prut sunt într-o stare jalnică de ani de zile. S-au efectuat doar cârpeli, oportunităţi pentru cei din conducerea Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Botoşani să fure cu binecuvântarea conducerii CJ.
Starea jalnică în care se află infrastructura culturală, educaţională şi rutieră a judeţului n-a împiedicat-o pe nevasta şoferului, senatorul şef al PSD Botoşani Doina Federovici , să ne pună în slujba grupării infracţionale condusă de Liviu Dragnea.
Aceasta este haina de sărbătoare cu care Federovici a îmbrăcat judeţul ca să întâmpinăm marcarea centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Judeţul nostru a dat ţării primele patru valori umane din istoria modernă a României: Eminescu, Enescu, Iorga şi Luchian. Cui foloseşte? Cei ca Doina Federovici n-au capacitatea de ierarhizare a valorilor iar despre respectul acestora nu putem aduce vorba, stricăm orzul pe gâşte.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Gura păcătosului Băsescu adevăr rosteşte
Ioan Rotundu
Treziţi-l pe Budăi! Omul aiurează rău de tot
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 24 – 30.septembrie 2018
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
FABULA (unui bărbat inteligent)
Lumea lu' Rotundu: Comoara dispărută
George Enescu: Drama bătrânei Dumitraş cu final fericit
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 21.09.2018
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 28.09.2018
Averea Ralucăi Stâncescu pusă sub sechestru
Ioan Rotundu
Procurorul Chihaia avuzat de dispariţiaunor documente din dosar
Ioan Rotundu
LLumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Dersca
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă