Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12678
De la 07 Ianuarie 2003
122872745

Grave abuzuri reclamate în conducerea Spitalului municipal Dorohoi

  • Ioan Rotundu
  • 20 January 2017, 23:00
Pe mail, la numărul de telefon proaspăt afişat pe site-ul Jurnalului, primesc fel de fel de reclamaţii şi sugestii în investigarea unor abuzuri şi ilegalităţi. Nu tot ce se reclamă poate fi şi investigat pentru că mijloacele noastre sunt limitate iar când este vorba de obţinut informaţii de la reprezentanţi ai instituţiilor statului ni se trânteşte uşa-n nas, mai ales atunci când nu le punem întrebări la obiect..
Experienţa ne-a arătat că difuzând public sesizările primite la redacţie, pe surse sau sub anonimat, am fost ajutaţi cu informaţii preţioase pentru a ne apropia de adevăr. Sunt nevoit ca şi de această dată să fac public o reclamaţie primită pe mail, destul de imprecisă în relatare, care semnalează grave abuzuri şi ilegalităţi în conducerea Spitalului municipal Dorohoi. Sperăm că şi de această dată să funcţioneze telefonul fără fir şi să primim informaţii suplimentare, mult mai concrete.
Pe Dorohoi avem puţine surse care ne informează iar sursele noastre nu ne-au putut oferi informaţii suplimentare din activitatea spitalului. Motiv pentru care publicăm textul cu indicarea în paranteză a informaţiilor de care am avea nevoie.

Bună ziua,
În primul rând vă rog să mă scuzaţi că nu mă identific Ştiu că nu e frumos, dar vă rog să mă înţelegeţi. Vă urmăresc de mult timp investigaţiile de presă şi chiar sunteţi profesionist, drept pentru care am să vă expun pe scurt o mică poveste La spitalul Dorohoi, după plecarea d-nei doctor Haivas (prenumele şi eventual adresa de domiciliu) la pensie (dacă nu ai auzit de ea e cel mai bun doctor de laborator din judeţ) - motiv de discutat, poate altă dată - s-au început unele represalii cu fetele care au fost considerate apropiatele ei, poate şi din incompetenţa noului şef de laborator (cum îl cheamă?) care ştie doar să dea din picior.
Din toate măsurile abuzive pot aminti câteva:
- forţarea vechiului asistent şef (cum îl cheamă?) să-şi dea demisia din funcţie ca să poată fi numită o persoană (cum o cheamă?) care era îndrăgită de noua conducere;
- pe motivul că şeful e şef şi poate ce vrea, chiar dacă sunt afectate venitule personalului, au fost scoase din tură unele persoane (numele lor);
- cu toate că au ieşit la pensie mulţi asistenţi nu s-a mai angajat, cu toate că spitalul a făcut angajări la alte secţii (numele celor angajaţi şi pe ce post) , li se scoate ochii că şi aşa sunt mulţi şi permanent sunt ameninţate că vor desfiinţa laboratorul spitalului şi vor externaliza serviciile, fără să se ţină seama că aceasta ar fi cel mai mare dezavantaj, aşa cum a fost demonstrat la spitalul Botoşani
- în momentul în care fetele au anunţat că vor apela la justiţie pentru drepturi legale au început cele mai mari represalii. La şedinţa de negociere cu conducerea spitalului (când a avut loc şedinţa) , în loc să se analizeze nedreptăţile făcute s-au început cu ameninţări că dacă nu-şi retrag doleanţele li se vor tăia şi alte sporuri şi, ceea ce a pus capac, a fost ca să aibă grijă cu cine vor vota că daca nu au grijă vor fi reduse salariile şi nu vor avea nici cât au acum
- şi ca să le dea o lecţie mai nou cei care erau la program normal, nu făceau in ture, au fost anunţate că în urma hotărârii conducerii nu vor avea liber in ziua de 2 decembrie aşa cum s-a hotărât in HG. As dori să văd ce vor face cei de la "birouri" oare vor veni şi ei la serviciu pe 2? (au venit, sau nu!).
Preşedinta de sindicat (cum o cheamă) , care ar trebui să apere drepturile angajaţilor este sluga conducerii şi chiar ceartă angajaţii care cer unele drepturi.
Şefa de personal (cum o cheamă) nu cunoaşte prevederile legale în domeniu ... nu mai spun ce competenţe avea înainte de a fi angajata aici
Şi acum să vă povestesc ceva de calitatea analizelor.
Pe timpul directoratului d-nului doctor Andrieş spitalul a achiziţionat aparatură de laborator foarte performantă, care concura cu centrele universitare. Când s-a schimbat culoarea, cei noi veniţi au renunţat la respectivele aparate şi au achiziţionat nişte chinezării care se defectează des, nu se pot conecta la sistemul informatic si în primul rând dau nişte rezultate de tot râsul. Dacă pui o probă de mai multe ori nu dă acelaşi rezultate,, nici măcar nu sunt într-o marjă de eroare. Sunt total diferite.
În încheiere sper să daţi o mică atenţie la cele expuse. Oricum eu v-am expus puţine din cele existente în spital Ca încheiere vă mai spun 2 chestii:
- achiziţia unui utilaj pentru morgă care nu încăpea pe uşa de intrare; - bolnavii decedaţi din vina doctorilor incompetenţi şi a neglijenţei au fost care au murit cu zile (un nume două de decedaţi)
În caz că veţi începe o investigaţie sperăm că nu vom avea de suferit.
Mulţumim anticipa!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 21.01.2017
Bancul zilei: Stresul ghinionist
Catalin Beciu, vicepresedinte ALDE, s-a autosuspendat din functie
dupa postarea despre "manifestatia nazista", in care ii face pe protestatari "animale" si "cretini"
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 20.01.2017
Varga Attila, judecator CCR: Nimic nu justifica urgenta in privinta proiectului de gratiere
Dosarul Mineriadei: Procurorii cer ajutorul romanilor pentru identificarea a 100 de persoane retinute pe 13 iunie '90
Kremlinul va construi un spital special pentru Putin si elita Rusiei
Pretul energiei pe piata spot a bursei OPCOM a crescut cu 80% fata de inceputul anului, pe fondul zilelor geroase
bMelescanu i-a cerut ambasadorului SUA sa discute direct cu el, nu prin intermediul presei
Iohannis cere retragerea proiectelor de OUG privind gratierea si modificarea Codurilor:
Sunt inacceptabile si par a fi facute cu dedicatie / Iordache: Raspunsul il vom da cand se intoarce premierul
Ambasada Rusiei critica presa din Romania pentru ca nu a dat o stire despre o convorbire intre Putin, Merkel si Hollande.
Site-ul lui Bogdan Chireac, singurul laudat de oamenii Kremlinului
Ziua decisiva. Cum poti opri un dezastru amanat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog