Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
699
De la 07 Ianuarie 2003
69425283

Grecia determină mobilizarea generală a zonei Euro

  • 28 April 2010, 23:00
In aceasta dupa amiaza la ora 17,45 (ora Romaniei) este asteptat un comunicat al cancelarului german Angela Merkel, dupa ce aceasta se va intalni cu sefii FMI si ai Bancii Centrale Europene, Dominique Strauss- Kahn si respectiv Jean Claude Trichet. Cei doi lideriar putea sustine o declaratie comuna in aceasta seara, potrivit presei locale. Ei s-au deplasat la Berlin pentru a o convinge pe noua „Doamna de fier” a Germaniei sa fie mai flexibila in privinta sprijinului financiar oferit Greciei.
In ultimele ore, rata dobanzii pe care Grecia trebuie sa o ofere pentru a imprumuta bani de pe pietele internationale pentru o perioada zece ani a crescut, atingand 10,149 % la 7.15 ora GMT, fata de 9,730 % marti seara,
Rata dobanzii pentru obligatiunile Greciei pe doi ani a crescut, de asemenea, la 17,94 %, fata de 15 % marti seara, semn al temerilor investitorilor legate de incapacitatea de plata a tarii pe termen scurt.
„Absenta unei politici economice coordonate este sustenabila in perioada de calm economic, dar nu in perioada de criza”, a subliniat Strauss-Kahn intr-un interviu publicat miercuri de ziarul francez „La Tribune”.
Desi a recunoscut ca, luata in ansamblu, zona euro nu este responsabila de dezechilibrele financiare globale - pe care le-a atribuit Chinei si Statelor Unite, directorul general al FMI a mentionat ca in interiorul zonei „exista dezechilibre importante”.
Strauss-Kahn si-a reafirmat opinia conform careia, daca grecii nu vor ajutati in timpul acestei crize, situatia nu va mai putea fi „tinuta sub control”.
„Nu exista o alta solutie, deoarece Grecia este intr-o situatie dificila. Economia lor sufera din lipsa de competitivitate”, a argumentat directorul general al FMI.
Presa germana considera ca gestionarea dosarului grec tinde sa izoleze Berlinul in cadrul Uniunii Europene. Se inmultesc criticile la adresa rigiditatii de care cancelarul Angela Merkel face dovada in gestionarea crizei grecesti. „Incapatanarea cancelarului a izolat complet guvernul german in cadrul Uniunii Europene” scrie Süddeutsche Zeitung intr-un comentariu intitulat „Agela Merkel singura acasa, singura in Europa”. Potrivit ziarului, Angela Merkel si-ar fi pierdut credibilitatea atat pe plan intern, pentru ca s-a contrazis, cat si fata de partenerii europeni, din cauza rigiditatii sale.
Programul de asistenta financiara multilaterala pentru Grecia prevede furnizarea a 45 de miliarde de euro in acest an, din care 30 de miliarde contributia din partea statelor din zona euro. Aceasta contributie va fi formata din credite bilaterale, cu o rata a dobanzii situata in jurul nivelului de 5 %.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Furt din locuinţă – Botoşani
Care-s porcii?
Se fac înscrierile pentru subvenţia la lapte
Şcoli premiate cu diplome
Manipularea ministrului Funeriu a eşuat
Peste 700 de copii ajunşi la spital cu afecţiuni respiratorii
Contabilul operei eminesciene va avea o leafă de peste 6000 lei
acum se moşeşte politic dăruirea funcţiei de director adjunct
De la minister n-a primit nici un şfanţ pentru drumul Vorona
aşa că preşedintele Ţâbuleac a alocat bani din bugetul judeţului
Funcţionarii publici intră în grevă generală în 5 mai
Faceţi sex pentru prevenirea hipertensiunii arteriale
Nemţii sunt plătiţi să consume energie
Dacă vrei să înveţi mai bine, trage un pui de somn şi nu uita să visezi
Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a adoptat noul proiect al Legii ANI
Deputaţii au eliminat din Legea ANI posibilitatea sechestrării averilor
Horoscop
Bancul zilei: Ceai pentru tata
Comunicat de presă - "Ivan Turbincă"
Românul şi zâmbetul
Consilierii judeţeni botoşăneni nu s-au lăsat fraieriţi de suceveanul Flutur
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă