Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8972
De la 07 Ianuarie 2003
114767405

Greşeala care ar putea-o costa pe Koveşi funcţia

  • Ioan Rotundu
  • 25 September 2017, 23:00
Ieri, în cadrul interviului acordat din biroul său de procuror şef al DNA jurnalistului Moise Guran de la Radio Europa FM, Codruţa Laura Koveşi a dezvăluit faptul că şeful Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru, aparţine Ordinului Francmasonic. Iar Netejoru n-a consemnat această apartenenţă într-o declaraţie de interese, fapt pentru care DNA l-a cercetat penal pentru omisiune în declaraţie. Pentru că fapta era deja prescrisă, DNA a clasat dosarul.
Clasarea dosarului nu înseamnă că Netejoru n-a comis fapta penală. Tocmai această clasare l-a supărat pe şeful Inspecţiei Judiciare pentru că o astfel de soluţie însemna şi o pată pe cariera sa profesională. Netejoru a contestat soluţia la instanţa de judecată iar procesul este în curs.
De reţinut că cercetarea DNA a pornit de la reclamaţia depusă de judecătoarea Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat definitiv pe Dan Voiculescu. Pe motiv că judecătoarea a predat cursuri unor funcţionari, ceea ce ar fi pus-o în conflict de interese, CSM-ul a exclus-o din magistratură. Bogdan a contestat excluderea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a considerat că motivul excluderii nu este legal.
Excluderea Cameliei Bogdan din magistratură s-a făcut în baza cercetărilor efectuate de către Inspecţia Judiciară. Cine i-a şoptit Cameliei şi în ce scop, nu ştim încă, dar ea a reclamat la DNA că şeful Inspecţiei Lucian Netejoru este mason şi n-a consemnat acest lucru în declaraţia de interese. Din momentul în care procurorii DNA au primit reclamaţia, au cercetat-o şi au clasat-o pe motiv de prescripţie a faptei, între Codruţa Koveşi şi Lucian Netejoru au apărut divergenţe de opinie şi răfuieli profesionale, atmosferă periculoasă pentru buna funcţionare a justiţiei şi apărarea independenţei acesteia.
Unde a greşit Koveşi? Greşeala porneşte de la faptul că a dat curs reclamaţiei judecătoarei Camelia Bogdan, luând de bune faptul că Netejoru este mason. A declarat Koveşi că a primit confirmare chiar de la Marea Lojă Naţională a României. Personal, nu cred că de la MLNR i s-au furnizat explicit astfel de informaţii. În interiorul Ordinului Masonic este o regulă de aur. Nimeni dintre fraţi nu are voie să spună despre alt frate că este mason. Numai masonul poate recunoaşte public că aparţine ordinului, dar dacă i se va cere dovezi nu le va putea furniza.
Apoi, evidenţa masonilor este ţinută la Loja din care face parte şi unde participă la ţinutele regulare. Lojile nu au sediul cunoscut unde să te poţi adresa. Locul de întâlnire al masonilor nu este public şi este cunoscut doar de către aceştia. Când şeful Inspecţiei a contestat soluţia DNA-ului la instanţa de judecată a pornit de la faptul că nimeni din DNA nu va putea face dovada că el este mason activ, nici dacă a fost mason şi a trecut în adormire.
Necunoscând aceste reguli de aur ale Masoneriei, Koveşi s-a lăsat atrasă într-o capcană care ar putea-o costa şefia. Chiar dacă Netejoru ar fi dovedit mason, el nu avea de ce să-şi declare public apartenenţa la Ordin. Masoneria nu este organizaţie civică, non-guvernamentală şi non-profit. Este o organizaţie discretă bazată pe perfecţionarea membrilor în plan moral şi etic. Lucrările masonilor în lojă nu sunt publice şi nu vizează aspecte politice sau de administraţie centrală şi locală. Pur şi simplu se discută despre simbolistică masonică, despre valori morale şi etice care trebuie promovate în societate. Aceste reguli sunt valabile pentru Masoneria regulară sau albastră cum mai este numită.
În lojile de perfecţie deja lucrurile se schimbă. Iar în lojile de perfecţie pătrund doar masoni care ocupă în societate funcţii importante. Dacă Lucian Netejoru a fost sau este mason, cu certitudine că a făcut parte dintr-o lojă de perfecţie. În astfel de loji activează şi masonii care ocupă demnităţi în stat. Nu pot să dau nume, dar Netejoru are în preajma sa fraţi care deţin funcţii importante în structurile statului şi care-l vor apăra, conform jurămintelor frăţeşti. Koveşi ar trebui să fie conştientă că în echipa sa sunt şi procurori masoni.
În Masonerie eşti primit dar nu există şi cale de ieşire. Mori mason, chiar dacă din diferite motive ai trecut în adormire. Koveşi a intrat pe teren minat. Faptul că s-a legat de statutul de mason al lui Netejoru nu va rămâne fără consecinţe. Iar masonii nu glumesc. Ce garanţii are Koveşi că preşedintele Klaus Iohannis nu aparţine vreunui ordin secret, mai ales că este de religia luterană iar nemţii au fost întotdeauna amatori de a activa în frăţiile secrete.
Transilvania a fost din vechime plină de mistere şi mai toate ordinele secrete ale lumii au avut aici nuclee. Iar Sibiul este un fel de capitală a ordinelor secrete de pe teritoriul Transilvaniei, anual fiind organizate aici simpozioane de istorie masonică cu prezenţă numeroasă.
Sunt autor de carte masonică şi cunosc din interior cum funcţionează acest Ordin considerat secret până acum câţiva ani şi declarat discret din motive pe care iarăşi nu le pot explica.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zile: Recompensăpe motiv de soacră
Horoscopul zilei de 26.09.2017
Comunicatorii PSD ii vor face responsabili de campania de "lichidare politica" a lui Liviu Dragnea pe Iohannis, Maior, Ponta, Coldea si Kovesi
Gafa a ministrului Turismului: Dobre a "mutat" casa lui Ion Creanga in Botosani
Cum va fi vremea in urmatoarele 3 luni:
Temperaturi in limitele normale ale perioadei si precipitatii in general excedentare
Comisia de la Venetia: "In niciun caz nu e vorba de un prag financiar la abuzul in serviciu"
Petre Daea: Oaia, acest animal care ne strabate istoria ca un fir rosu
Marele exercitiu militar Zapad 2017 s-a incheiat cu un mare dezacord intre Rusia si Belarus
Dan Sova, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul CET Govora
. Decizia nu este definitiva
Ungaria a anuntat oficial ca va sustine candidatura Romaniei la OCDE
Sebastian Ghita, achitat in prima instanta in dosarul in care este acuzat ca l-a mituit pe fostul primar al Ploiestiului
pentru a finanta echipa Asesoft
Vasilescu (BNR): Romania nu are inca o crestere economica sustenabila
Carmen Dan ii raspunde sefei DNA:
Mi-e greu sa cred ca activitatea DNA este blocata, pentru ca n-am detasat noi cinci politisti. Unii cauta mereu justificari si rezolvari la altii
Inspectia Judiciara a dispus inceperea cercetarii judiciare fata de procurorii Laura Codruta Kovesi, Marius Iacob si Gheorghe Popovici
Taurul comunal poliţist” Gorgan, acuzat de hărţuire sexuală
Ioan Rotundu
„Taurul comunal poliţist” Gorgan, acuzat de hărţuire sexuală (II)
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă