Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Horoscop
Umor
Decese
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
871
De la 07 Ianuarie 2003
80827353

Grişa, primarul PSD situat la limita dintre beţia puterii şi cea a prostiei

  • Ioan Rotundu
  • 28 May 2019, 18:27
În urma alegerilor din iunie 2016, primarul liberal Mihai Puruhniuc a fost trimis acasă de către electoratul comunei Truşeşti. Deşi Puruhniuc în mandatul 2012 – 1016 a realizat mai multe investiţii pentru comună, inclusiv modernizarea campusului şcolar al Liceului „Demostene Botez”, aducţiune de apă în satele Ionăşeni, Drislea şi Truşeşti, pietruirea de uliţe săteşti, o parte din electoratul comunei, mă refer la cel controlat de PSD, a considerat să se mobilizeze la vot şi să-l schimbe pe Puruhniuc pentru a-l instala primar pe social-democratul Petru – Grişa Ailenei.
Puruhniuc a pierdut alegerile la mică distanţă de candidatul PSD dar le-a pierdut. A pierdut din două principale cauze. Siguranţa că va fi reales pentru că a demonstrat competenţă, renunţând la o campanie susţinută, şi superficialitatea cu care a tratat mobilizarea de către liderii PSD Truşeşti a electoratului lor.
Puruhniuc a pierdut alegerile datorită votului masiv dat candidaţilor PSD de către sătenii din Buhăceni pe motiv că Puruhniuc nu le-a asfaltat uliţa principală. Liviu Coteaţă, la acea vreme consilier PSD din Buhăceni, le-a explicat sătenilor că drumul nu este asfaltat pentru că nu vrea Puruhniuc. Realitatea era şi este că drumul este de categorie judeţeană iar asfaltarea lui depinde numai de decizia conducerii Consiliului Judeţean Botoşani şi nu de primarul comunei Truşeşti. Nici astăzi drumul nu este asfaltat, deşi primarul fiind PSD, preşedintele CJ Costică Macaleţi din PSD, se putea realiza o colaborare ca Grişa şi Coteaţă să-şi onoreze promisiunea cu care au câştigat alegerile.
De la alegerile din iunie 2016 au trecut 3 ani. În acest interval de timp primarul PSD Petru – Grişa Ailenei, secondat de viceprimarul Liviu Coteaţă, n-a îndeplinit nicio promisiune făcută în campania electorală,. Spre dezamăgirea, nu numai a celor din Buhăceni, ci a întregii comune Truşeşti.
Am trecut azi prin zonă şi am discutat cu săteni din Buhăceni, Drislea şi Ionăşeni. Cu toţii s-au arătat nemulţumiţi de activitatea primarului. Aproape toţi l-acuză pe primar că şi-a luat consilier personal un şofer fost primar la Răchiţi. Este vorba de Gheorghe Iacob. Le-am explicat că Iacob, cât a fost primar la Răchiţi, a realizat multe investiţii utile comunei iar dacă la Truşeşti nu are cui împărtăşi experienţa sa nu trebuie scos ţap ispăşitor. Privirea lor critică trebuie îndreptată asupra primarului Ailenei care, cel puţin până acum n-a demonstrat pricepere în funcţie.
Le-am cerut celor cu care am stat de vorbă să-mi spună şi ce a realiza primarul pentru că nu pot crede că în 3 ani de mandat n-a făcut nimic. Aşa am aflat că la Buhăceni a demolat căminul cultural şi n-a mai ridicat un altul. Acum locul este plin de buruienele din mijlocul cărora se ridică mândru şi sfidător WC-ul rămas fără de uşă (foto 1).
Am mai aflat că primarul a ridicat în Truşeşti o troiţă (foto 3). A ridicat-o peste stradă de depozitul său (foto 2) de produse alimentare. „Crede Grişa că troiţa îi protejează afacerile necurate?. Eu cred că adevărul va ieşi în curând la iveală” este de părere un truşeştean ce s-a lăudat că ar fi important prin PSD-ul local. Tot el s-a exprimat în dodii, adică în metafore, apreciind că primarul trăieşte „la limita dintre beţia puterii şi cea a prostiei”.
Referitor la depozitul de produse alimentare, unii săteni, cunoscători a ce se petrece prin primărie, mi-au spus că primarul pleacă frecvent la Bucureşti pe motiv că merge pe la ministere, secretari de stat să susţină proiectele despre care le tot spune sătenilor că le are dar care nu mai ajung să fie realizate.
În realitate, cred unii, primarul se duce să aducă marfă pentru depozitul propriu. Se duce la Bucureşti cu nişte dubiţe ale firmei proprii pe care le alimentează de la staţia PECO, combustibilul fiind plătit din banii primăriei. Mai mult, când pleacă la Bucureşti îşi ia ordin de deplasare şi decontează diurnă şi masă.
Mai spun sătenii că „Grişa al nostru” a adus în primărie de pe la Botoşani o namilă de om pe care l-a angajat administrator financiar, adică i-a dat bugetul comunei pe mână. Între acesta şi primar ar fi o strânsă colaborare când vine vorba de sifonarea banilor publici.
Ca o dovadă că truşeştenii nu-l mai susţin pe primarul Grişa Ailenei a fost votul de duminică. Majoritatea au votat cu PNL, PSD fiind pe locul doi. Tare s-a mai mirat viceprimarul PSD Liviu Coteaţă când a constatat că în satul său, Buhăceni, sătenii au votat masiv cu PNL Ar cam fi timpul să înţeleagă şi viceprimarul că s-au deşteptat sătenii de când se uită mai puţin la Antena 3.
Nu m-am mai întors de la Ionăşeni pentru a sta de vorbă cu primarul pentru că era deja după programul oficial al instituţiei. Dar dacă primarul crede că din ce mi-au relatat sătenii ceva nu este adevărat, îi aştept spre publicare orice precizare, cu condiţia ca ea să exprime adevărul..

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cum se împart mandatele de europarlamentar după alegeri: PNL îi revin 10, PSD și USR-PLUS, câte 8
Ipocrizia „şobolanului roşu”
Ioan Rotundu
De azi, începe marea descătuşare
Ioan Rotundu
Puşcăriaşul Dragnea şi final la vol. III „Doar politicieni sau şi ticăloşi?”
Ioan Rotundu
Falsul argument de a nu-şi da demisia
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 27.05 – 2.06.2019
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: Instincul proprietăţii
Condoleanţe pentru senatorul PNL Costel Şoptică
De la Botosani la Verona Invierea II
Botoşăneni revoltaţi la secţia de votare din Valeggio Sul Mincio – Italia
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 31.05.2019
Preotul Cezar Leonte calcă din nou pe drumul credinţei
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Diaspora I
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă