Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
18820
De la 07 Ianuarie 2003
77722193

Groapa de gunoi de la Stăuceni, detalii şi costuri

  • 13 November 2012, 23:00
Miercuri va avea loc la Consiliul Judeţean Botoşani o sesiune de informare a publicului în legătură cu stadiul implementării proiectului. „Sistem Integrat de Management al Deşeurilor în Judeţul Botoşani”.
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu” (POS Mediu) – Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenţie 1 „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor istorice contaminate” și se derulează pe o perioadă de 57 de luni cu finalizare la data de 21.08.2015. Obiectivul general al proiectului este reprezentat de dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a deşeurilor care să îmbunătățească atât calitatea vieții cât și pe cea a mediului din județul Botoșani și să corespundă din punct de vedere al protecției mediului cu cerințele legislației române și europene.
Proiectul include următoarele componente: colectarea selectivă a deşeurilor (cuprinde platforme de colectare dotate cu euro-containere pentru colectarea separată a deşeurilor reziduale şi a materialelor reciclabile, precum şi unităţi de compostare individuală în gospodării pentru deşeurile biodegradabile); construirea unui depozit conform (prima celulă, cu o capacitate de 0.95 milioane tone) la Stăuceni; construirea unei staţii de sortare cu capacitatea de 24.500 t/an la Stăuceni; construirea a două staţii de transfer la Săveni şi Ştefăneşti şi amenajarea punctelor publice de colectare la staţiile de transfer de la Dorohoi şi Flămânzi; închiderea şi reabilitarea a două depozite urbane neconforme (Botoşani şi Dorohoi); furnizarea de vehicule pentru colectarea şi transportul deşeurilor menajere; asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor şi a contractelor de furnizare; verificarea Proiectelor Tehnice; suport consultanţă pentru UIP şi conştientizare publică; asistenţă tehnică pe durata execuţiei lucrărilor de construcţii; auditarea proiectului. Valoarea totală a proiectului: 143.068.697 lei fără TVA. Finalizarea proiectului se estimează a fi la 21 august 2015.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dilemă sexuală cu bani
Gastronomie: Castraveţi muraţi în saramură
Petru Bogatu: În grădina lui Ion toate păsările dorm
Republica Moldova nu poate exista fără o umbrelă cum este NATO
Victor Ponta despre declaraţiile lui Traian Băsescu privind viitorul premier
Interesul naţional e definit de români la votul din 9 decembrie
Ucraina: Premierul cere opoziţiei să se alieze cu puterea
Victor Ponta interzice protestele la Oltchim pentru că sperie investitorii
Ziua informării Preventive marcată şi la Botoşani
Pompierii verific ă secţiile de votare
Trădarea portocaliilor
Ioan Rotundu
Moaştele Sfântului Andrei vor fi aduse la Biserica Vovidenia
Marşul tinerilor din USL
Ţurcanu vrea să mute şedinţele CJ în fieful eminescian de la Ipoteşti
Grupul Şcolar Şendriceni nu-şi va plăti datoriile
Botoşani: Numărul asistenţilor medicali comunitari a scăzut îngrijorător
Facilităţi medicale şi recreative pregătite fostelor cadre militare
Trei medici sancţionaţi pentru nereguli la acordarea CM
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă