Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2525
De la 07 Ianuarie 2003
123153773
pnl

Grup infracţional ce se ocupă cu traficul de persoane şi minori

  • 14 May 2009, 23:00
Trei persoane din Iaşi au fost reţinuţe de către poliţiştii de frontieră ieseni, în cadrul unei acţiuni desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul B.C.C.O Iaşi, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi, fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi constituire de grup infracţional organizat.
Cei în cauză erau liderii unui grup infracţional organizat care se ocupa cu racolarea de tinere ce erau obligate să practice prostituţia. Au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare şi descinderi, fiind reţinute persoanele implicate în reţea şi, totodată, fiind aplicate măsuri asiguratorii asupra 2 autoturisme (Volkswagen Passat şi BMW 525I) şi un apartament cu trei camere în valoare totală de 100.000 euro, despre care existau suspiciuni că ar proveni din produsul infracţiunii.
În urma unor acţiuni informativ operative desfăşurate în perioada ianuarie-mai 2009, poliţiştii de frontieră din cadrul IJPF Iaşi, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi, au probat existenţa şi funcţionarea unui grup infracţional organizat, care acţiona pe raza judeţului Iaşi, având ca activitate infracţională traficul de persoane şi de minori.
Din verificările efectuate până în prezent, s-a stabilit că reţeaua a acţionat timp de 3 ani de zile (în perioada 2006 - 2009), ocupându-se de racolarea de tinere (inclusiv minore), transportarea şi găzduirea lor în Iaşi, unde erau obligate să practice prostituţia în beneficiul traficanţilor. Prin exploatarea sexuală a fetelor, traficanţii au obţinut sume importante de bani.
Grupul infracţional era format din 10 membri, cu roluri prestabilite în cadrul reţelei, în vârful ierarhiei se aflându-se o familie din judeţul Iaşi, soţ, soţie şi fiica acestora, S.C., în vârstă de 53, S.M., în vârstă de 41 şi S.S.M., în vârstă de 20 ani. Aceştia se ocupau cu exploatarea directă a victimelor, prin asigurarea condiţiilor de cazare persoanelor traficate, banii obţinuţi de la clienţi fiind însuşiţi de către acestia. Nivelul următor al grupului era constituit din alte şapte persoane, S. L. 21 ani, C. S. C. 25 ani, D. V.L. 24 ani, A. I.E. 30 ani, B. C. 37 ani, B. S. 23 ani şi V. F. 20 ani, care aveau rolul de racolatori ai victemelor, prin fraudă şi înşelăciune, intermediind contactul între acestea şi traficanţi. Victimele erau exploatate sexual, fiind obligate să întreţină relaţii sexuale contra cost cu diferiţi clienţi, racolaţi prin intermediul unor anunţuri de mică publicitate.
Tot în acest grup infracţional a fost „responsabilizat" de către liderul grupării şi fiul acestuia, un minor în vârstă de 14 ani, ce avea rolul de a supraveghea victimele când membrii familiei S. nu se aflau în zona de domiciliu ori în „timpul liber", când tinerele ieşeau la plimbare.
În data de 12.05.2009, poliţiştii de frontieră ieşeni, în colaborare cu poliţişti ai Brigăzii de Crimă Organizată Iaşi, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare şi descinderi la locuitele membrilor reţelei, fiind puse în aplicare 10 mandate de aducere precum şi audierea invinuiţilor, martorilor şi victimelor. Totodată, în urma descinderilor au fost ridicate arme albe, sume de bani şi alte mijloace de probă care au confirmat activitatea infracţionala a învinuiţilor. A fost luată măsura asiguratorie fiind instituit sechestru asigurator asupra a 2 autoturisme (Volkswagen Passat şi BMW 525I) şi un apartament cu trei camere în valoare totală de 100.000 euro, despre care există suspiciuni că ar proveni din produsul infracţiunii.
Pe numele celor 10 traficanţi s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat.
Pe 13 mai, procurorii D.I.I.C.O.T. Biroul Teritorial Iaşi au dispus faţă de liderii reţelei - S.C., S.M. şi S.S.M, măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei competente, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.
(Romanian Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Candidatul comuniştilor pentru Preşedinţie
posibilă inculpată pentru instigare la omor
Partidul Liberal din Moldova nu recunoaşte rezultatul alegerilor
el îl va contesta la CEDO
O mamă pentru nefericita Moldovă
28 mai – Ziua Eroilor, sărbătoare naţională a poporului român
Pentru cine cântă tulnicele?
Podeţ nou, din tuburi, în zona inundabil㠓Brânzoaie”
Tâlhăriţa amatoare de sex a fost săltată!
Două blonde... gândesc
Horoscop
Contribuie la buna funcţionare a creierului
„Ţara lui Băsescu” – văzută dela Botoşani de Crin Antonescu
Se creionează noi sedii de urgenţă la Ştefăneşti şi Darabani
Europarlamentara Renate Weber dezvăluie secretele de lucru din PE
Parcarea pe concesiunea altuia arde rău la buzunare
Crin Antonescu prevede decesul guvernării PDL – PSD la iarnă
Din iunie, Protecţia Copilului va intra în colaps financiar
Consiliul Judeţean, ţap ispăşitor cu vama de la Rădăuţi Prut
Un anume fel de tochitură
Românul şi marfa de firmă
Criză, criză dar sunt ţări europene care vor români la muncă!
Din nou, centrele de permanenţă medicală revin în prim plan
Candidaţii pentru cele două posturi de director la CAS se retrag din cursă
Se strâng semnături de la pacienţi pentru o iniţiativă legislativă
Comentariul comentariilor LXXVII
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog