Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Administraţie
Horoscop
Ultima oră
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25899
De la 07 Ianuarie 2003
87556577

Gruparea infracţională care face legea în Vama Stânca – Costeşti

  • Ioan Rotundu
  • 12 February 2020, 16:46
Biroul Vamal şi Punctul de Control de Trecerea Frontierei Stânca – Costeşti se află de câţiva ani sub controlul unei grupări mafiote formată din vameşi şi poliţişti de frontieră care, prin colaborare reciproc avantajoasă, se îmbogăţesc în fiecare zi cu sume enorme încasate de la cei care trec frontiera din republica Moldova în România cu mărfuri de contrabandă.
Despre gruparea mafiotă care face legea în acest punct de trecere a frontierei se vorbeşte deschis de către locuitorii din zona oraşului Ştefăneşti, tarifele practicate de vameşi şi poliţişti pentru trecerea cu mărfurile de contrabandă fiind de notorietate în rândul persoanelor interesate.
Pentru că gruparea mafiotă se bucură de protecţie la cel mai înalt nivel instituţional, orice reclamaţii s-au adresat şefilor acestora a rămas fără rezultat, adică nu s-a ostenit nimeni să cerceteze dacă faptele reclamate sunt sau nu reale. Un bun cunoscător al modului de lucru al grupării mafiote din vama Stânca s-a adresat cu un memoriu în luna noiembrie 2019u către Direcţia Generală Teritorială a Finanţelor Publice Iaşi, instituţie care controlează şi activitatea vămilor din raza sa de competenţă teritorială, inclusiv Vama Stânca. Memoriul a fost înregistrat la DGTFP Iaşi sub nr. ISR_REG/26.131/14.11.2019 şi în Registrul Unic de Petiţii la poziţia CRP/16.290/15.11.2019.
În memoriu se arata cum angajaţii din vamă şi poliţia de frontieră sunt rude care se acoperă reciproc în activitatea lor infracţională. Pentru că vameşul şef de la Stânca, Ionel Ungureanu, are un sfânt în această instituţie, nimeni din conducere nu s-a ostenit să verifice aspectele sesizate prin memoriu. Nici măcar nu s-a cerut Comisiei de Disciplină să verifice încrengătura de rudenii din rândul angajaţilor.
În bătaie de joc, Comisia de Disciplină îi răspunde autorului memoriului: „Având în vedere că cele descrise în petiţia dumneavoastră reprezintă fapte susceptibile de a intra în sfera ilicitului penal iar documentul are elemente specifice unui denunţ vă rugăm să transmiteţi cele semnalate (împreună cu eventualele mijloace de probă pe care le deţineţi) la o unitate de Parchet/Poliţie…”
Precum Pillat din Pont, cei din DGTFP Iaşi s-au spălat pe mâini, fără a fi curioşi să verifice dacă aspectele semnalate şi aflate în competenţa lor de control sunt sau nu reale. Ruda protectoare a lui Ionel Ungureanu şi-a făcut datoria.
Urmând, totuşi, sfatul celor din DGTFP Iaşi, autorul memoriului se adresează DIICOT Bucureşti, arătând că „lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal teritorial Stânca – Costeşti: Dănilă Ion – şef birou, Scripcaru Cristi şi Balan Andrei – şefi tură, Ungureanu Ionel, prin care vă rog să dispuneţi cercetări sub aspectul săvârşirii de către aceştia a infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, dare de mită, contrabandă în formă agravantă şi complicitate la contrabandă, abuz în serviciu contra intereselor publice.”
Cei de la DIICOT Bucureşti, cu adresa din 27,11,2019 îl anunţă că „… plângerea formulată de dumneavoastră a fost trimisă spre competentă soluţionare Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Botoşani.”
De atunci, cei de la DIICOT Botoşani n-au mişcat măcar un deget. O tăcere totală, eu aş spune complice, s-a aşternut şi din partea acestor procurori. În tot acest timp, grupul de criminalitate organizată recoltează zilnic roadele bogate ale contrabandei. În episodul următor am să vă prezint tarifele practicate celor care fac contrabandă şi cum se împart aceşti bani între vameşi şi poliţiştii de frontieră dar şi cine sunt îngerii păzitori ai acestei grupări mafiote.
.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cum îşi împart vameşii şi poliţiştii de frontieră câştigul „muncuşoarei de-o zi” (II)
Ioan Rotundu
SD ia în calcul să nu participe la votul de învestire a noului Guvern
Orban: Să chiuleşti e un păcat care va fi sancţionat dramatic de cetăţeni
Poliția Locală Botoșani se va dota cu fonduri transfrontaliere
Horoscopul săptămânii 10 – 16.02.2020
Dreptul la replică remis de Ioan Ungureanu şeful Biroului Vamal Stânca
Bancul săptămânii: Enigmaticul Pac! Pac!
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Schitul Bals: Drumul credintei
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 7 februarie 2020
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 14.02.2020
Poliţistul Pintilei acuzat că ţine cu impostorul Nechifor şi mincinoşii lui
Un proces mizerabil pus la cale în laboratorul PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Scurtcircuite educationale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă