Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Administraţie
Horoscop
Ultima oră
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14097
De la 07 Ianuarie 2003
83820101
Gruparea infracţională care face legea în Vama Stânca – Costeşti

Cum îşi împart vameşii şi poliţiştii de frontieră câştigul „muncuşoarei de-o zi” (II)

  • Ioan Rotundu
  • 13 February 2020, 18:50
După publicarea primelor informaţii privind gruparea criminală organizată care face legea în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – Ştefăneşti, joi 13 februarie a.c. în zona trecerii frontierei a fost forfotă mare. Vameşi şi poliţişti uniţi în cuget şi imorală profesională se frăsuiau să afle cine i-a „turnat la Rotundu”.
Au şi un bănuit pe care l-au ameninţat cu dosare penale iar pe moldovenii contrabandişti de dincolo de Prut, adică din Republica Moldova, îi vor pune să-i rupă picioarele. Ce pot să le spun „curioşilor” este că bănuitul lor nici pe departe n-ar fi avut acces la informaţiile pe care le-am publicat şi voi continua să le public pentru că sunt informaţii aflate pe masa de lucru a unor anchetatori iar la mine au ajuns „pe surse” din instituţiile vizate cum ar fi Direcţia Regională Teritorială a Finanţelor Publice Iaşi, Direcţia Regională Vamală Iaşi şi mai ales din interiorul ANAF unde râca asupra vameşilor şi poliţiştilor de frontieră pentru câştigul lor este mare.
Dacă celui bănuit îi vor rupe un picior sau îi vor aplica alt gen de pedeapsă, n-ar fi o noutate în rândul poliţiştilor de frontieră de la Stânca. În urmă cu aproape două lună, Ion Dănilă, şef de tură, l-a bătut pe Gabriel Obreja de l-a băgat în spital. Pentru a nu fi anchetat disciplinar, Harabulă . şeful de la Botoşani, împreună cu şeful Punctului Ştirbu şi cu bătăuşul Dănilă s-au dus la Iaşi, la şeful cel mare, cu suma de 5 mii euro pentru a opri anchetarea disciplinară a lui Dănilă.
De vreme ce ancheta nu s-a mai derulat, se pare că banii au ajuns la cine trebuie iar Dănilă continuă să-şi primească partea zilnică din câştigul muncuşoarei comune. În ce-l priveşte pe bănuit, dacă are informaţii mai bune ca ale mele, aştept să mă contacteze. Unde-s doi, puterea creşte!
Dar să fac cunoscute tarifele practicate de către vameşii şi poliţiştii de frontieră pentru a închide ochii la mărfurile de contrabandă cu care moldovenii trec Prutul şi le valorifică nu numai în România ci şi prin Europa.
Pentru un cartuş de ţigări peste cantitatea legal admisă se taxează 10 lei. Dacă se trece cu un bax, adică 500 de cartuşe, tariful este 100 euro. Cine trece Prutul pentru a face un plin cu combustibil alături de 2 canistre pline şi două cartuş de ţigări trebuie să achite m50 lei.
Miercurea şi vinerea sunt zile de trecere a autocarelor spre Europa, cu predilecţie Praga, Viena, Roma, Paris etc. Ca să nu se facă controale la călători se achită 100 lei la poliţistul de tură şi 50 la vameş. Dacă se rece cu microbuzele de 16 locuri, plata este de 100 lei la poliţist pentru că microbuzul nu posedă autorizaţie de transport persoane.
O altă sursă de câştig sunt cumpărăturile din shopul din zona neutră ce aparţine de Republica Moldova. Cei amatori de astfel de cumpărături se prezintă în Vamă. Inclusiv maşina Prefecturii Botoşani a fost văzută. Persoana de contact al afacerii este femeia de la chioşcul unde se cumpără rovineta De loc din Româneşti, Maria Ridler este cărăuşa mărfurilor dorite de la moldoveni. Nu degeaba!
În episodul următor voi prezenta încrengătura de rudenie care face posibil o atât de strânsă colaborare între vameşi şi poliţiştii de frontieră, unde se pitesc şi cum se împart sera banii colectaţi peste zi.

Dreptul la replică remis de Ioan Ungureanu şeful Biroului Vamal Stânca
  Stimate domnule Rotundu,
      Avand in vedere articolul ,, Gruparea infractionala care face legea in vama Stanca-Costesti” , publicat in Jurnalul de Botosani in data de 12.02.2020, va comunic urmatoarele:
-        sursa dvs. NUTU DANIEL este un cunoscut recidivist, inchis in nenumarate randuri pentru furt calificat, penultima oara fiind inchis pentru furtul unei roti de rezerva dintr-o masina Dacia, din parcarea magazinului Botosani;:
-        in data de 16/17 iulie 2009  acesta este prins pe malul raului Prut cu o cantitate de 8.734 pachete tigari marca Plugarul si este bagat in arestul IPJ Botosani pentru o perioada de 6 luni;:
-        prin sentinta penala nr. 56/06.04.2015, pronuntata in dosarul nr.2170/40.2015 al Tribunalului Botosani , este condamnat pentru contrabanda cu tigari la trei ani inchisoare cu suspendarea executarii sub supraveghere;:
-        in acest moment este trimis in judecata pentru alte trei infractiuni din care o infractiune privind contrabanda cu tigari.:
  In data de 11.10.2019 se prezinta in Punctul vamal Costesti avand ascunse in bara spate a autoturismului proprietate personala cantitatea de 106 pachete tigari pe care le declara la aparitia echipajului canin.:
    La controlul vamal adreseaza injurii atat lucratorilor vamali cat si lucratorilor politiei de frontiera incercand sa intimideze cu scopul de a scapa fara un control riguros.:
  Intrucat am luat masura controlului amanuntit asupra mijloacelor de transport cu care tranziteaza vama ,a inceput sa ameninte si  sa publice pe contul personal de facebook postari calomnioase atat la adresa mea cat si a celorlalti lucratori care isi desfasoara activitatea in vama.:
  Fac precizarea ca persoanei in cauza i-au fost intocmite in perioada 2007-2019, in vama Stinca-Costesti , un numar de 21 adeverinte de retinere a bunurilor pentru cantitatea de 359 pachete tigari, un process verbal de contraventie pentru 20 pachete tigari ascunse in bordul autoturismului,aplicata o amenda de 5000 lei, un autoturism retinut pana la plata amenzii.:
   Intrucat articolul publicat de dvs. este un articol calomnios la adresa mea va rog sa probati sau sa dezmintiti cele publicate printr-un alt articol, avand in vedere si  probitatea morala a sursei, numitul Nutu Daniel.:
  Cu stima,:
Ungureanu Ioan:
  


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Schitul Bals: Drumul credintei
Poliţistul Pintilei acuzat că ţine cu impostorul Nechifor şi mincinoşii lui
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 7 februarie 2020
Bancul săptămânii: Enigmaticul Pac! Pac!
Horoscopul săptămânii 10 – 16.02.2020
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 14.02.2020
Un proces mizerabil pus la cale în laboratorul PSD Botoşani
Ioan Rotundu
SD ia în calcul să nu participe la votul de învestire a noului Guvern
Orban: Să chiuleşti e un păcat care va fi sancţionat dramatic de cetăţeni
Gruparea infracţională care face legea în Vama Stânca – Costeşti
Ioan Rotundu
Poliția Locală Botoșani se va dota cu fonduri transfrontaliere
Dreptul la replică remis de Ioan Ungureanu şeful Biroului Vamal Stânca
Lumea lu' Rotundu: Scurtcircuite educationale
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă