Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8123
De la 07 Ianuarie 2003
93878848

Gusturile „intelectuale” ale deputatei Tamara Ciofu

  • Ioan Rotundu
  • 19 February 2017, 23:00
Vineri seară m-am prezentat la studioul de televiziune Tele’M Botoşani pentru a susţine emisiunea Presa-n gura lu’ Rotundu, În momentul prezenţei mele, în studio se înregistra o emisiune de dezbateri politice cu deputata PSD Tamara Ciofu, moderatorul fiind cunoscutul jurnalist Val Guraliuc. Emisiunea se înregistra pentru a fi difuzată luni, 20 februarie, după ştirile de seară.
Aşteptând să se termine emisiunea de înregistrat, m-am instalat în Emisie şi am început să urmăresc dezbaterile. M-am crucit de ce am putut auzi din gura deputatei care, pe deasupra, este şi medic pediatru şi nu unul oarecare ci apreciat ca un bun specialist.
L-a întrebarea lui Guraliuc cum priveşte protestele şi protestatarii din stradă, Ciofu a repetat papagaliceşte ce spun demagogii lideri ai PSD, respectiv că cei ieşiţi în stradă nu sunt informaţi şi că protestele sunt organizate de forţe obscure. Ciofu îi judecă pe cei ieşiţi în stradă după criteriile folosite de PSD în a-şi alege electoratul ţintă: adică un fel de ignoranţi care aşteaptă lumină de la câte un lider PSD. În stradă au ieşit adevăraţii intelectuali ai României, majoritatea cu câte două facultăţi, angajaţi în funcţii responsabile în marile companii naţionale şi multinaţionale, vorbitori de limbi străine şi care ştiu să citească şi să înţeleagă conţinutul mizerabil al unei ordonanţe cum este şi Ordonanţa 13.
Dar, pornind de la un sondaj fabricat de Gabriela Firea din care rezulta că 95% dintre protestatari n-au citit ordonanţa contestată, toţi papagalii din PSD au preluat formula şi o promovează conştiincioşi, jignind intelectualii ţării ieşiţi în stradă să apere valorile democraţiei şi ale statului de drept, valori pe care cei ca Tamara Ciofu nu numai că nu le înţeleg dar le şi resping, făcând România de râs în întreaga lume.
În Piaţa Universităţii au ieşit , pe lângă mult huliţii angajaţi la multinaţionale şi bugetari precum profesori, medici, oameni de cultură, artişti de renume internaţional. Toţi aceştia sunt pentru Tamara Ciofu nişte ignoranţi incapabili să citească şi să înţeleagă o ordonanţă adoptată hoţeşte la adăpostul întunericului nopţii de nişte mafioţi corupţi şi aflaţi în diverse stadii de cercetare penală.
Dar când am auzit-o pe Tamara Ciofu afirmând că în opinia sa Teodor Paleologu nu poate fi considerat un intelectual m-am blocat. Discutam cu colegii din Emisie ce gusturi fine o fi având doamna doctor dacă un Paleologu nu este pentru ea un intelectual român. Ne-am dat seama când i-a luat apărarea lui Liviu Dragnea, un fel de idol al său şi nu numai, că şi senatoarea Doina Federovici juisează de plăcere când rosteşte numele lui Dragnea, venerându-l pe acesta mai ceva decât creştinii pe Dumnezeu.
Păi, cum să fie Teodor Paleologu un intelectual când omul a ajuns să fie un amărât de eseist, profesor, diplomat şi om politic după ce şi-a sacrificat tinereţile urmând cursurile liceului german, apoi a studiat la Sorbona şi la École Normale Supérieure, în Franţa. După studii liceale la Colegiul Henri IV din Paris (1992-1994), a fost stagiar la École Normale Supérieure din Paris (1996-2001); a obţinut o diplomă de studii aprofundate în filosofie în 1998, la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne.
În 2001, a obţinut doctoratul în ştiinţe politice la EHESS (École des Hautes Études en Sciences Sociales) şi de la Universitatea Ludwig Maximilian din München.
Pe deasupra a mai avut îndrăzneala să fie ministrul Culturii în Guvernul Boc. Cum poate un asemenea om să fie considerat de Ciofu un intelectual? N-a chiulit la şcoală, n-a urmat studii universitare la distanţă, nu şi-a cumpărat o diplomă de licenţă ca toată lumea bună din PSD, n-a plagiat lucrarea de doctorat şi a mai avut îndrăzneala să revină acasă dintre străini ca să facă politică liberală.
Un intelectual de forţă este pentru Tamara Ciofu Liviu Dragnea. Om care s-a ridicat din popor, trudind din greu pentru a câştiga titlul de baron local, furând şi mai din greu voturi în interes de partid pentru a putea fi recunoscut baron naţional. Are patalama că a fost condamnat, ceea ce îi dă identitate în partid şi dreptul de a fi liderul suprem. Deţine mai multe doctorate în specialitatea „furturi din banii publici” şi are cele mai strălucite calităţi care să-l consacre intelectual de frunte al PSD: este ipocrit, demagog, impostor, şarlatan, viclean şi mânuieşte cu abilitate arta oratorică de a vorbi cu dublu înţeles.
Iată, dar, gusturile fine ale deputatei Tamara Ciofu în ce priveşte statutul unui adevărat intelectual. Iar statutul de intelectual îl recunoaşte numai celor care sunt înregimentaţi în PSD, ceilalţi fiind pentru ea nişte rătăciţi în viaţă, nişte ignoranţi care nu ştiu decât să iasă în stradă şi să pună la îndoială cinstea şi onestitatea liderilor din PSD, acuzându-i de furt strigându-le „Hoţii!”
Cu adâncă mânie proletară i-a înfierat Tamara Ciofu pe protestatarii din stradă în emisiunea ce o veţi putea urmări luni seară pe Tele’M. Vizionare plăcută celor din PSD şi multă îngăduinţă celor care îşi permit să gândească cu propria minte şi nu se lasă alăptaţi cu înţelepciunea celor din PSD, cu toţii aidoma ciobanului Petrache de la Maglavit, gângav şi redus mintal.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Talentaţii
Horoscopul zilei de 20.02.2017
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 17.02.2017
Zimbabwe: Mugabe spune ca poporul vrea ca el sa candideze la presedintie si in 2018, cand va avea 94 de ani
Romania nu a transpus anul trecut 21 de directive UE si risca sanctiuni. Alte 27 de directive au termen 2017
Marea Britanie crede ca Moscova s-a aflat in spatele complotului pentru uciderea premierului proocciental muntenegrean
Experiment economic fara precedent in Kirghizstan,
tara care vrea ca fiecare cetatean sa detina 100 de grame de aur
Ambasada Rusiei anunta o dezghetare majora a relatiilor cu Romania
Ce nu a spus Melescanu dupa intalnirea cu Kuzmin
Potenţiali candidaţi la funcţia de preşedinte al PNL Botoşani
Ioan Rotundu
Drama prin care trece Cornelia Pricope şi fiul ei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă