Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
20835
De la 07 Ianuarie 2003
78421644

Guvernatorul de Milano, din Italia, a vizitat Botoşanii

  • 22 June 2007, 23:00
Ieri, a fost prezent la Botoşani guvernatorul de Milano, Francesco Severio Farina. Acesta a venit în judeţ la invitaţia deputatului democrat Radu Drăguş, care are un birou parlamentar deschis în Milano. Guvernatorul s-a întâlnit încă de la primele ore ale dimineţii cu cei doi subprefecţi David Şalgău şi Mihai Elvădeanu, precum şi cu primarul municipiului Botoşani, în încercarea de a se familiariza cu situaţia judeţului Botoşani şi de a creiona posibile colaborări între cele două regiuni. În urma discuţiilor de la Instituţia prefectului cu autorităţile locale, primarul municipiului Botoşani s-a declarat mulţumit de felul în care au decurs ostilităţile. „A fost o vizită de tatonare care ne onorează. Vorbim de guvernatorul din Milano, zona cea mai dezvoltată din Italia. Am profitat de ocazie de a le arăta că aceştia suntem noi, români care muncesc. Sperăm să nu ne vadă doar prin ochii imigranţilor care merg în Italia şi cerşesc la colţ de stradă, pentru că nu aceia sunt românii adevăraţi”, a declarat primarul municipiului Botoşani Cătălin Flutur.
Edilul şef al municipiului Botoşani a discutat de asemenea probleme legate de actualele posibilităţi de afaceri ce s-ar putea îndrepta prin investitorii italieni spre România. Ulterior, sala de şedinţe a Instituţiei Prefectului a găzduit o întâlnire a guvernatorului Farina cu oamenii de afaceri italieni, ce îşi desfăşoară activitatea în Botoşani. La discuţii au luat parte şi directorul Camerei Comerţului Botoşani, care a prezentat succint situaţia economică şi mediul de afaceri din Botoşani, directorul Direcţiei de Integrare Europeană din cadrul Instituţiei Prefectul Constantin Urigiuc şi alţi funcţionari din Prefectură.
După prezentarea realizată de directorul Camerei Comerţului Botoşani, tradusă prin intermediul traducătorului pus la dispoziţia Guvernatorului, oamenii de faceri italieni au împărtăşit guvernatorului problemele cu care se confruntă la Botoşani. Surprinzător, aceştia au purtat discuţii exclusiv în italiană, traducerea fiind făcută în cazul în care deputatul Drăguş intervenea unilateral, din română în italiană şi nu invers.
Traducătorul a reuşit totuşi să furnizeze presei la un moment dat nemulţumirea unui patron al unui mic restaurant italian din Botoşani exprimată în italiană guvernatorului. Acesta se declara nemulţumit că îi este foarte greu să găsească angajaţi în rândul botoşănenilor. „La trei luni de zile sunt nevoit să schimb personalul. Situaţia este la nivel naţional aceeaşi. Şi persoanele care emigrează în occident sunt cu probleme. Nu este uşor să găseşti un loc de muncă în occident. Sunt puşi în situaţia de a face drumul înainte şi înapoi, fără rezultatul scontat”, a declarat unul din investitorii italieni. Deputatul Radu Drăguş susţine că trebuie găsite soluţii de a aduce persoanele specializate înapoi în ţară. Este însă destul de dificil să se întoarcă de moment ce au facilităţi în ceea ce priveşte condiţiile de locuit şi educaţia copiilor. În aceste condiţii investitorii se pare că nu se vor înghesui să treacă frontiera judeţului, cu toate speranţele primarului şi facilităţile puse la dispoziţia investitorilor străini de municipalitate. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariu la comentarii (CXXVIII)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
„Bărbatul casei”
Pui umplut
Teatrul "Vasilache" vă invită...
Cugetări şi maxime din SUA
De viagra femeilor n-aveţi nevoie?
Comisii de evaluare a pagubelor în agricultură
Suplimentare de fonduri la farmacii
Medicii de familie pot angaja alţi medici
Diriginte acuzat că a plecat în vacanţă cu banii elevilor
Centrul Antidrog a rămas cu geamurile sparte
Un alt autoturism furat
Minoră plecată de acasă pentru că nu se înţelege cu părinţii
Comisarii Gărzii Financiare se plâng că sunt prost plătiţi
Vor să impună o reducere a taxelor aplicate de către furnizorii de servicii
Senatorul Vasilescu vrea să sprijine Direcţia Silvică Botoşani
Vrea să îi arate lui Conţac cum se fac strategii de dezvoltare
Pregăteşte licitaţia pentru reabilitarea Parcului
Alexandru vrea să sprijine primăriile cu proiecte europene
Ţânţarul Buhăianu pişcă fundul… elefantului Conţac
Comunicat de presă referitor preţuri E.ON
FC Botoşani bătută la… munte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă